Workum 1 – DWP 1

Workum 1 wint overtuigend van DWP

Na het gelijkspel van de vorige wedstrijd was Workum erop gebrand om zaterdag 2 oktober de eerste drie punten binnen te slepen. Om 15.00 uur werd er op sportcomplex de Rolpeal afgetrapt tegen DWP.

Workum 1 begon goed en wist al na zeven minuten de 1-0 op het scorebord te zetten. Rick werd de diepte ingestuurd met een lange bal. Hij wist de bal via een voorzet bij Ruben te krijgen, die goed wegdraaide en binnenschoot! Workum bleef de druk erop houden en DWP kon niet aan voetballen toe komen. In de 15e minuut was het Ruben die de volgende grote kans kreeg, maar de keeper lag in de weg. Ook stond de grensrechter met de vlag omhoog en werd er gefloten voor buitenspel. Tien minuten later de volgende kans. Eise werd gelanceerd, maar hij kwam te ver naast de goal uit waardoor het schot in het zijnet verdween. Hierna was het DWP dat zijn eerste kans van de wedstrijd kreeg. Een foutje in de verdediging zorgde ervoor dat Anton Holtrop recht op Theo kon afstevenen. Laatstgenoemde won echter dit één-op-één duel en de voorsprong bleef dus ongewijzigd. Het leek erop dat de stand zo zou blijven, maar op slag van rust tekende Eise voor de 2-0. Hij kreeg de bal aangespeeld op de rand van de zestienmeter en schoof de bal, via de binnenkant van de paal, achter de doelman van DWP.

De tweede helft kwam Workum 1 ook weer goed uit de kleedkamer. Het spel werd gedomineerd en DWP kwam er niet aan te pas. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat de 3-0 op het scorebord verscheen. Door goed druk te zetten kon Eise de bal onderscheppen in de opbouw van DWP. Hij legde vervolgens de bal breed op Rick, die voor een leeg doel kon binnenschieten. Hierna waren er enkele personele wisselingen bij Workum. Ruben en Jorrit Miedema verlieten het veld en werden vervangen door Jorrit Sjoerds en Niels de Jong. Jorrit had nog maar nauwelijks het veld betreden of hij kreeg al direct een mooie kans! Via een goede pass stond hij oog-in-oog met de keeper. Jorrit zag echter zijn schot gekeerd worden, maar in de rebound was het Rick die de bal met een doffe knal via de onderkant van de lat tegen de netten werkte: 4-0!

Nogmaals volgden er wissels aan de kant van Workum. Mark en Reindert verlieten het veld voor Jaldert en de debuterende Sem Visser. Niet veel later liet Sem zich direct zien. Hij zag zijn schot van twintig meter helaas net over de kruising vliegen. Workum 1 bleef aandringen voor een 5e doelpunt, maar verder dan enkele kansen kwam het niet. Uiteindelijk nog een laatste wissel aan de kant van Workum. Stijn verliet het veld en wederom betrad een debutant het veld, namelijk Sander Dijkstra! Er waren nog wel enkele mogelijkheden voor Workum, maar tenslotte eindigde de wedstrijd op 4-0.

Een sterk optreden van de roodhemden met een prima resultaat! Volgende week gaat Workum 1 op bezoek in Makkum en wordt er weer afgetrapt om 15.00 uur.