Workum 1 Futsal – Blauw Wit ’34

Workum 1 Futsal wint van Blauw Wit ‘34

Na een ware thriller in de Rolpeal vorige week dinsdag 3 december tegen Blauw Wit ‘34, die werd afgesloten met een 2-1 winst, is het vlaggenschip van de zaalteams nog steeds terug te vinden op de tweede plek in de 2e klasse. De ongelooflijke knappe zege werd behaald door goed voetbal, door een portie geluk en door wilskracht. Het was een zeer spannende pot, waarbij met hard werken de overwinning uiteindelijk werd binnengesleept.

Na een goede goal van Reindert Miedema scoorden de bezoekers de 1-1, waardoor zij weer volledig terugkwamen in de wedstrijd. Workum 1 Futsal kon gelukkig toch nog wat potten breken. Eise Feenstra haalde verwoestend hard uit en verschalkte daarmee de doelman van Blauw Wit ’34. De wedstrijd bleek nog lang niet gespeeld te zijn, want de bezoekers kregen grote kansen. Henk Bakker liet met een aantal fantastische reddingen zien dat hij het keepen echt niet verleerd was. Een minuut voor tijd kreeg Blauw Wit ‘34 een enorme kans op de 2-2. Voor open doel schoot de aanvaller van de gasten de bal met de hak terug naar de zijkant! Daardoor bleef het 2-1 en behielden de roodhemden hun mooie tweede plek.

Deze week staat er weer een uitwedstrijd op het programma, opnieuw richting Groningen. In de zaalcompetitie zitten namelijk acht ploegen uit Groningen en omgeving, daarnaast één uit Leeuwarden en ook nog Futsal Dragten. Voor deze relatief verre potjes zaalvoetbal heeft Workum 1 Futsal sinds dit seizoen een nieuwe wijze van vervoer. Iedere uitwedstrijd wordt er door Taxi Bosman een busje beschikbaar gesteld voor het team! Met deze toevoeging aan het rijtje sponsoren hoopt het vlaggenschip in de zaal stapsgewijs oude tijden te doen herleven.

Aanstaande vrijdag 13 december zal er om 22.00 uur afgetrapt worden tegen DWS Oosterpoort 3 in Sporthal Hoogkerk. Thuis werd er maar nipt met 4-3 gewonnen van deze tegenstander. Daarom hopen we wederom op een mooi aantal ‘Workumer Groningers’, die na de wedstrijd met ons ook even het nachtleven van Groningen willen verkennen!

Attachment