Workum 1 Futsal – Peize 1

Welverdiende overwinning voor Workum 1 Futsal!

Dinsdag 3 maart jl. nam het vlaggenschip van Workum in de zaal het op tegen Peize 1. Deze ploeg mocht dan onderaan staan op de ranglijst, eerder dit seizoen werd er nog met 2-1 verloren van Peize. De volgende namen verschenen dinsdagavond in de Rolpeal aan de aftrap: Jolle Harkema (keeper ), Jan Hofman, Bauke Jan de Jong, Reindert Miedema, Yvo de Roos, Ytzen Pieter Bosje, Durk Smeding en gastspeler Jordy Heeres. En gelukkig was captain Wietze Gorter ook weer terug van een weekje vrijaf.

Toen scheidsrechter Griek na een uitstekende warming-up stipt om 19.55 uur floot, nam Workum meteen de overhand. Al snel brak Yvo de Roos door aan de zijkant en ging de bal via een verdediger van Peize in het eigen doel; 1-0 voor Workum 1 Futsal! Kort daarna wist Wietze Gorter de score te verdubbelen door middel van een prima schot met zijn linkerbeen. Af en toe kwam Peize 1 wel in scoringspositie, maar regelmatig kon onze keeper Jolle Harkema de aansluitingstreffer voorkomen. Workum stond dan wel met 2-0 voor, het spel bleef echter soms slordig en vooral in de opbouw werd er nogal eens een fout begaan.

Na rust viel dan toch al snel de 2-1. Gelukkig voor Workum 1 Futsal zou het daarna de wedstrijd worden van ‘op het juiste moment scoren’. Door een overtreding van de Peizer keeper op Ytzen Pieter Bosje kreeg Workum de kans om vanaf de penaltystip de voorsprong te vergroten. Yvo de Roos deed dit erg rustig en wist op overtuigende wijze de 3-1 op het scorebord te brengen. Maar nu kwam Peize weer snel terug tot 3-2. Vervolgens lukte het de Workumer brijbekken opnieuw te scoren. Via een gelukkige goal van Jan Hofman werd het 4-2. Daarna was het gedaan met de motivatie van de gasten uit Peize.  Reindert Miedema sloeg zodoende nog twee keer toe en bepaalde daarmee de eindstand op 6-2.

Na het bijschrijven van de welverdiende drie punten blijft Workum 1 Futsal stevig op de 2e plaats staan. De volgende wedstrijd brengt de ploeg op woensdag 11 maart in Groningen. Daar nemen onze roodhemden het op tegen Drs. Vijfje 5. Dit belooft op voorhand een spannende wedstrijd te worden!

Attachment