Workum 1 Futsal – Roden 2

Workum 1 Futsal pakt eindelijk weer eens 3 punten

Vorige week dinsdag 19 november kwam het vlaggenschip van Workum in de zaal in actie. Roden 2 was de tegenstander in sporthal De Rolpeal. Leider Johannes Postma had de beschikking over een volledig fitte selectie en dat was terug te zien in het spel.

Al snel nadat de uitstekende arbiter Omar Al Alawi voor het beginnen van de wedstrijd floot, kwam Workum 1 Futsal op voorsprong. Dankzij een assist van Jouke Postma schoot Reindert Miedema de bal mooi binnen voor de 1-0. Vervolgens nam de Koudumer Eise Feenstra het heft in handen. Hij scoorde in 7 minuten tijd drie goals en wist daarmee de voorsprong te vergroten naar 4-0.

Eén van de mannen die zorgden voor een assist was Wietze Gorter, die daarna in de 2e helft ook zelf drie keer raak schoot. Hij had daar slechts 3 minuten voor nodig! Wietze, topscoorder van het team, heeft dit seizoen inmiddels alweer elf keer het net weten te vinden. Daarna werden alle aanwezige supporters nog even verwend. Eise Feenstra maakte zijn vierde van de avond en was verantwoordelijk voor de 8-0. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door de gasten uit Roden, eindstand 8-1.

De 3 punten waren hard nodig, nadat de voorgaande vier duels niet werden gewonnen. Op dit moment staat Workum 1 Futsal op de tweede plaats in de 2e klasse. Deze week komt Workum niet in actie. De volgende wedstrijd is op 3 december thuis in De Rolpeal tegen Blauw Wit ’34, aanvang 19.55 uur.

Afgelopen week was er nog de belangrijke loting voor de Open Friese Kampioenschappen zaalvoetbal in Franeker. De mannen van Workum 1 Futsal gaan het tijdens de voorrondes van de OFK in januari 2020 opnemen tegen ‘t Fean ’58, SC Franeker, AS Exstudiantes, VCR en vv SDS.