Workum 1 – de Griffioen 1

na de 1ste periode te pakken van vorige week moest het nu tegen het griffioen thuis opnemen. De nummer 1 en nummer 2.

De wedstrijd begon gelijk op niet veel kansen in de eerste helft paar afstandschoten maar niet gevaarlijk. Het wachten was nog steeds op een doelpunt van beide kanten om de wedstrijd open te breken. Na 20 minuten spelen voelt Nick van Manen aan zijn hamstring en word gewisseld door Jan Hofman. 2 minuten later reageert Griffioen en doet ook zijn 1ste wissel. Na 45 minuten spelen floot de scheidsrechter voor rust. Er was weinig kansen voor beide teams.

2de helft was het wachten op het 1ste doelpunt.

56ste minuut uit de tweede ring geschoten door Ruben Ybema goed schot met moeite gepakt door de keeper van Griffioen die hem in 2de instantie wel pakt.

Workum voert de druk op en is na de kwartier na rust de betere ploeg!

60ste minuut goeie aanval Workum Rick Demmer die over kopt.

65ste minuut Jeffrey Groen met de diepte bal valt goed voor Jordy Heeres die hem goed legt voor zijn linker en geeft de bal voor op Ruben Ybema en die de bal binnen kan werken en dan word het 1-0 voor Workum! Ruben Ybema zijn 7de goal al in de competitie en dat als laatste man.

Toen werd Griffioen wakker en die hadden er snel een antwoord op in de 68ste minuut uit een vrije trap word de bal binnen gekopt door Daniel Kooistra. 1-1 en workum kon weer aan de bak om de 3 punten thuis te houden.

Workum verslapt een beetje. Achterin beetje geklungel dat lijdt tot een grote kans van Griffioen maar Arend Hartman red!

Na 74 minuten spelen tijd voor een wissel Jan Hofman word eruit gehaald zijn vervanger is Damon Heeres.

78 minuut goede aanval Workum word terug gelegd op de 16 maar Sjerp Jan Hofman schiet over.

80ste minuut laatste wissel aan Workum kant Pieter Theo Weitenberg word eruit gehaald zijn vervanger Dennis Hoekstra.

Laatste minuten lopen beide snacken naar de overwinning.

In de 90 +2 word Griffioen nog gevaarlijk uit een corner die Arend Hartman en
Mark Bandstra uit de doel kunnen verwerken.

Afgelopen Workum & Griffioen delen de punten.

12 november gaat Workum weer op bezoek naar de nummer twee die nu gewijzigd is en dat is DWP om 14:30