Heeg 1 – Workum 1

Workum 1 blijft winnen!
Na de gewonnen wedstrijd van vorige week tegen Oudehaske. Stond er zaterdag de wedstrijd tegen Heeg op het programma. Met een heerlijke zomertemperatuur in Heeg ging de wedstrijd om half 3 los. De trainer, Jan Venema, begon de wedstrijd met dezelfde 11 spelers die vorige week ook startte tegen Oudehaske.

Om half 3 floot de scheidsrechter, J. Boers, voor het begin van de eerste helft. Workum was beter maar wist zich echter niet tot hele grote kansen te creëren. In de 14de minuut een goede aanval van Workum waarbij Reindert als eindstation is maar de keeper van Heeg redt de bal. Heeg wordt de eerste helft ook nog gevaarlijk uit een corner maar meer niet. De eerste helft loopt wat tot einde. In de 44ste minuut fout van de keeper die de bal inlevert bij Reindert die ook weer gelijk Rick inspeelt en kan buiten de 16 metergebied uithalen en scoren! 0-1 voor Workum en dat net voor de rust. blessuretijd in de 1ste helft zet Erik goed door waar Workum op balbezit komt op de helft van Heeg, wordt Remco ingespeeld en staat 1 tegen 1 op de keeper en passeert de keeper in de korte hoek! 0-2 voor Workum dat ook tevens de Ruststand is. Voor Workum was het heerlijk rusten met 2 goals snel achter elkaar.

De 2de helft ging Workum weer gewoon verder waar ze voor de rust mee bezig waren. In de 50ste minuut was er weer een goede aanval van Workum alleen geen doelpunt. In de 58ste minuut word Remco weggestuurd en schiet de bal achter de keeper, alleen de grensrechter denkt daar anders over en steekt de vlag uit voor buitenspel. Kort daarna word er gewisseld en verlaat Remco het veld en komt Harmen erin. In de 68ste minuut word Rick weggestuurd door een prachtige pass en kijkt Rick goed en wipt de bal over de keeper in het goal! 0-3 Workum. Paar minuten later na de 3-0 komen er verse krachten in. Rein komt voor Erik en Geoffrey komt voor Jordy. Heeg zet in het laatste kwartier alles op alles en word daarin nog wat gevaarlijk maar de bal gaat er niet in. 87ste minuut vrije trap Rick: kijkt en mikt de bal over de muur maar helaas op de lat. Dat was ook tevens de laatste kans van deze wedstrijd. 90ste minuut scheidsrechter J. Boers fluit van het einde van de wedstrijd.

Workum blijft ongeslagen en haalt een verdiende en overtuigende winst tegen Heeg.
Volgende week treft Workum Willemsoord om 15:00 op het sportpark De Rolpeal Workum.