Workum 1 – Heeg 1

Workum weet slechte start in het slot toch nog om te buigen.

Op 1 oktober 14:30 uur stond de wedstrijd Workum – Heeg op het programma. Om bovenin mee te blijven draaien moest er gewonnen worden van een Heeg, wat niet al te sterk is begonnen aan de competitie. Na 90 minuten gespeeld te hebben wist Workum de 3 punten te bemachtigen, al moest het van ver komen door de slechte start. Einduitslag 3-2.

De start begon al bij de verloren toss, Workum moest aan de andere speelzijde de wedstrijd beginnen. Of het hierdoor kwam dat Workum zeer slordig begon, wie zal het zeggen, maar het leek erg onwennig. Al na ca. 3 minuten spelen onderschepte Heeg een lange bal waarna spits van Heeg in de diepte werd gestuurd. Door een ongelukkige botsing kreeg de Spits de vrije loop tot de zestien en schoof hij de bal onder Keeper Hartman door. 0-1 voor Heeg. De minuten die volgden was Workum nog steeds zoekende en kwam het niet tot voetballen. Heeg daarentegen deed wat we van ze verwachten, loeren op de counter. Zo ook in de 15e minuut, een lange bal richting de spits leek door Weitenberg onderschept te worden maar hij raakte de bal niet waardoor de aanvaller alleen op de keeper af kwam. De Heegemerspits (heegemerdekdwijlers vandaar) bleef koel en schoof de bal in de netten, al werd de bal nog getoucheerd door Hartman. Tussenstand 0-2.

In het restant van de eerste helft was het Workum die het spel bepaalde maar verzuimde de aansluitingstreffer te maken. Wel werd er eenmaal gescoord in het doel van Heeg, alleen vond de arbiter daar het zijne van en keurde de goal af.

Voor Workum was het duidelijk het roer moest om, de 2e helft vol gas en zien of het tij nog gekeerd kon worden. Vanaf het begin van de tweede helft speelde Workum zeer dominant en creëerde het kansen. Rond de 60e minuut dribbelde Ybema de zestien in deed een pirouette in de hoop zijn directe tegenstander te omzeilen. De verdediger zette een tackel in waarna Ybema onderuit ging, de scheidsrechter floot en besloot de heren van Workum een strafschop cadeau te geven, hartelijk dank daarvoor overigens. De gevloerde Ybema ging achter de bal staan en parkeerde de aansluitingstreffer achter de doelman van Heeg.

Nu de aansluitingstreffer was gevallen begon Workum er weer in te geloven en het voerde de druk op. Zo volgde enkele minuten later de gelijkmaker. Na een goede aanval kreeg linksback Weitenberg de bal, die vervolgens de flank bestreek en de bal hard voor gaf, Attema reageerde snel en trapte de bal via de keeper zijn gezicht in de netten. Tussenstand 2-2. Doordat de keeper hard werd geraakt werd het spel even stil gelegd. Nadat de keeper weer in staat was zijn doel te verdedigen hervatte de wedstrijd.

Workum ging door met wat het de gehele 2e helft deed, gas geven en dan nu de winnende nog maken. En daar was Heeres, de man die dit klusje maar even moest klaren. Na een uitgemeten lange bal van Weitenberg nam Heeres de bal kunstig aan, waarbij het een wonder is dat deze man zijn liesen niet heeft gescheurd maar dat geheel terzijde. Waar waren we gebleven? Bij de kunstige aanname van Heeres, Heeres neemt vervolgens de bal vol op de wreef en schiet de bal in de kruising. Een goal van wereldklasse en daarmee de voorsprong voor de VV van Workum.

Nu was het zaak scherp te blijven en de wedstrijd als winnaar te eindigen. Na ca. 10 minuten blessuretijd besloot de arbiter er een einde aan te breien, wat wellicht een betere hobby is voor deze beste man want het fluiten ging hem niet bepaald goed af. Zo waren ook de laatste secondes van deze wedstrijd hectisch, na een scrimmage voor de 16 van Workum floot de Arbiter voor het laatst op zijn fluit. Waarbij de Heegemers er vanuit gingen een vrije trap te krijgen aangezien Groen het fluitsignaal al 10 seconden eerder had gehoord dan ieder ander en de bal oppakte. Of Groen leidt aan schizofrenie of in de toekomst kan kijken, zegt u het maar. Maar de arbiter vond het mooi geweest voor vandaag en beëindigde de wedstrijd. De Heegemers waren het hier niet mee eens en duwden de arbiter omver, gelukkig waren de hulptroepen snel ter plaatse en kon de man het veld in alle rust verlaten.

Volgende week staat de wedstrijd tegen SVM op het programma en zal Workum er alles aan doen de koppositie te behouden. Allen, tot dan!