Workum 1- Heerenveense Boys 1

Na de gewonnen wedstrijd van vorige week tegen Waterpoort Boys (0-2) kwam Heerenveense Boys op bezoek op het prachtige sportcomplex de Rolpeal.

Jan Venema begon de wedstrijd met de volgende basis elf. Jelmer Dijkstra, Sjerp Jan Hofman, Gerlof Weitenberg, Ruben Ybema, Dennis Hoekstra, Mark Bandstra, Jordy Heeres, Yvo de Roos, Jan Hofman, Rein Attema, Harmen Hiemstra.

Om kwart voor drie begon de wedstrijd. beide teams begonnen goed aan de wedstrijd weinig kansen eerste 10 minuten. 15e min grote kans Heerenveense Boys die beide palen raakt. Paar minuten later deed Workum wat terug aanval aan de rechter kant met Jan Hofman aan de bal en geeft de bal voor en komt voor de voeten van Harmen Hiemstra die de bal in de goal trapt 1-0. Daarna bleef beide teams in evenwicht. Nog een kans voor Harmen Hiemstra die word gekeerd door de keeper. Ook de gastenploeg had een kans op de gelijkmaker maar raakte de lat. Voor de rust nog een gevaarlijke vrije trap op een mooie positie maar Ruben Ybema mikt over. 45 minuut scheidsrechter fluit voor de rust.

Beide teams ongewijzigd de kleedkamers uit. Paar minuten spelen voelt Rein Attema aan zijn hamstring en moet geblesseerd het veld verlaten voor hem komt Meindert Attema erin.

Heerenveense boys word wel beter maar komen niet tot grote kansen, achterin staat het goed.

Jordy Heeres met een goed hard schot buiten de zestien, keeper laat de bal los Meindert Attema de bal niet goed controleren om in een keer te schieten en kan de bal terug leggen voor Jordy Heeres maar schiet over.

Laatste paar minuten nog tot het fluitsignaal heeft Workum het lastig Heerenveense boys wil een punt pakken. Uit een schot van de zestien beetje half geblokt valt de bal voor 3 spelers van Heerenveense boys, die makkelijk binnen kan schieten in de blessuretijd. Heel zuur

Volgende week moeten de rood hemden naar Oudemirdum tegen NOK. Aftrap 14:30.