Workum 1 – Heerenveense Boys 1

Workum 1 wint thuiswedstrijd tegen Heerenveense Boys

Afgelopen zaterdag stond voor Workum 1 de vierde competitiewedstrijd op het programma. De op voorhand gedoodverfde titelkandidaat Heerenveense Boys werd in Workum op een 2-0 nederlaag getrakteerd. Door deze overwinning stijgen de Workumers naar de derde plaats in 3A.

Ten opzichte van vorige week kon trainer Hoekstra weer beschikken over linksbuiten Jurgen Buma en middenvelder Jordy Heeres. Beide heren begonnen in de basiself. De bezoekers, gecoacht door oud Workum trainer Tonny Kerstma, begonnen voortvarend aan de wedstrijd. De vele positiewisselingen en het hoge tempo zorgden ervoor dat het spel zich vooral op de Workum helft afspeelde. De bezoekers wisten hierbij overigens niet erg gevaarlijk te worden. De Workum defensie onder leiding van Ybema had de zaakjes goed voor elkaar. Verder dan een gevaarlijk schot vanaf ‘randje 16’ die op de lat belandde kwamen de boys niet. Na een minuut of 20 spelen kregen de Workumers meer grip op de wedstrijd, hetgeen tot enkele mogelijkheden leidde. Zo had rechtsbuiten Demmer het vizier tot tweemaal toe niet op scherp en vond spits Attema de Heerenveen goalie op zijn pad. Uit een afgeslagen hoekschop raakte Ybema nog de lat, waarna Attema na een half uur spelen de 1-0 voor zijn rekening nam. Zijn schot werd in eerste instantie nog gekeerd, waarna de Workum spits met een kopbal voor de verdiende voorsprong zorgde. Vlak voor rust werd de score door Buma verdubbeld. Prima druk zetten van de Workum voorhoede zorgde voor een dusdanige onrust bij de Heerenveen defensie dat de bal werd ingeleverd bij Attema. Hij bediende Buma die de bal diagonaal tegen de touwen schoot. Zo ging de thuisploeg tot tevredenheid van het publiek met een comfortabele 2-0 voorsprong aan de thee.

De tweede helft begon opnieuw met een voortvarend Heerenveen. Na enkele speldenprikken was de storm van de bezoekers echter snel uitgeraasd waarna de wedstrijd langzaam voortkabbelde. Workum doelwachter Hartman hoefde zich niet bovenmatig in te spannen en beperkte zich de tweede helft tot enkele doeltrappen. Doelrijpe kansen konden mondjesmaat worden genoteerd, waarbij de grootste op naam van spits Attema kwam. Na een sterke actie van Buma aan de rechterkant had de spits de bal voor het intikken. Hij raakte de bal echter volkomen verkeerd waardoor de bal langs de verkeerde kant van de paal hobbelde. Zo was de tweede helft een stuk minder aantrekkelijk dan de eerste. Er kan ook gezegd worden dat de thuisploeg (opnieuw zonder gele kaarten!) de wedstrijd prima lam legde. Tegenvaller was nog het uitvallen van aanvoerder Bandstra, hij werd na een aanvaring met een tegenstander op zijn kaak geraakt. Komende week zal duidelijk worden hoe ernstig de kwetsuur is en of hij volgende week bij de thuiswedstrijd tegen Heeg weer aan de aftrap zal verschijnen.