Workum 1 – SC Joure 1

Na de 2-1 nederlaag op Stavoren vorige week was het dit weekend extra belangrijk voor Workum om de drie punten binnen te slepen. Voor Workum stond dit weekend SC Joure op het programma. De coach van Workum, Arjen Hoekstra, begon deze wedstrijd met in de basis: In de goal: Broer Wiebe de Ringh, de achterhoede: Pieter-Theo Weitenberg, Ruben Ybema, Sjerp-Jan Hofman en Jeffrey Groen. Op het middenveld: Niels Bandstra, Mark Bandstra en Jordy Heeres. In de voorhoede: Nick van Manen, Gjerryt Hoekstra en Rick Demmer.

Om 14:30 begon de wedstrijd met de aftrap van SC Joure. Workum begon scherp en veroverde gelijk de bal, Joure speelde erg slordig waardoor Workum kon profiteren en kansen kon creëren. De eerste kans was dan ook al vroeg in de wedstrijd. Door een steekbal van Niels Bandstra werd Workum gevaarlijk voor de goal van Joure, helaas was deze net iets te hard, waardoor Gjerryt Hoekstra het niet kon afmaken. Workum begon ook iets slordiger te spelen waardoor Joure meer ruimte kreeg en ook meer kansen. In de achtste minuut had Joure een goede poging op goal, maar Broer Wiebe de Ringh hield deze bal goed tegen, wat vervolgens uitliep op een corner voor Joure. Deze corner was voor Workum geen gevaar. Workum bleef de betere partij en maakte goed gebruik van de slordige foutjes van Joure. In de twaalfde minuut had Workum wederom weer een kans, maar de voorzet van Nick van Manen was net iets te kort waardoor Rick Demmer niet bij de bal kon en deze terecht kwam in de handen van de keeper van Joure. De opeenvolgende minuten blijft Workum dominant en in de zeventiende minuut krijgt Workum een vrije trap. Rick Demmer neemt de vrije trap, Gjerryt Hoekstra raakt de bal nog aan, maar niet genoeg om de bal in de goal te plaatsen. De keeper van Joure zat er goed bij. Joure krijgt ook weer een kansje, maar ook deze wordt niet in de goal geschoten. Door een overtreding van Joure krijgt Workum weer een vrije trap, genomen door Ruben Ybema. Deze vrije trap was voor de keeper van Joure alleen te eenvoudig. Hij bokst de bal weg waardoor Workum mocht ingooien. Joure zette weer meer druk en kwam weer met een kans, maar de verdediging van Workum was hier zeer alert op en Sjerp-Jan Hofman verdedigd deze voorzet goed. Workum blijft druk houden waardoor in de 34e minuut een afstand schot van Mark Bandstra ervoor zorgt dat de keeper van Joure in problemen komt. De keeper van Joure laat de bal los waardoor Gjerryt Hoekstra deze bal als een echte spits rustig afmaakt, Workum komt daardoor op een 1-0 voorsprong te staan.

De tweede helft begon Workum slordig waardoor Joure gemakkelijk kansen kon creëren. De kansen van Joure werden alleen slordig afgemaakt, waardoor ze de bal niet in de goal van Workum konden leggen. In de 65e minuut is er bij Workum een blessure. Nick van Manen ging eruit en voor hem in de plaats kwam Harmen Hiemstra. De tweede helft werd er bij beide kanten slordig gespeeld. Beide ploegen kregen kleine kansen, maar deze kansen werden door de ploegen niet afgemaakt, waardoor er geen goals vielen. In de 70e minuut kwam er een vrije trap voor Joure waarbij de bal tegen Gjerryt Hoekstra aan werd geschoten en hij een gele kaart kreeg. Joure wilde alles op alles zetten om punten te behalen in Workum, de coach van Joure besloot dan ook te wisselen in de 75e minuut. Joure werd hierdoor steeds sterker en begon meer druk te zetten. Jordy Heeres maakt in de 77e minuut een ongelukkige overtreding waardoor hij een gele kaart kreeg. Hierdoor is hij volgende week tegen Minnertsga geschorst. In de 80e minuut komt er aan de kant van Workum nog een wissel. De doelpuntmaker Gjerryt Hoekstra verlaat het veld en voor hem in de plaats komt Marten Sjoerds. Snel daarna komt er nog een wissel bij Workum. Rick Demmer verlaat het veld en wordt gewisseld voor de debuutmaker Yvo de Roos. Joure krijgt nog kleine kansen, maar het lukt ze niet om bij Workum te scoren. Workum wint hierdoor de wedstrijd met 1-0.

Met deze overwinning heeft Workum de stijgende lijn weer te pakken. Nu moet deze worden vast gehouden. Volgende week zaterdag moet Workum voetballen in Minnertsga. Hopelijk worden de drie punten daar ook mee genomen naar huis.