Workum 1 – Leovardia 1

Na een ‘kleine winterstop’ van vier weken, stond op zaterdag 11 maart een wedstrijd op het programma tegen Leovardia. De sneeuw op het veld mocht de pret niet bederven, dankzij de hulp van de brandweer waardoor de wedstrijd toch nog door kon gaan. Dit zorgde uiteindelijk voor een mooie opbrengst van ongeveer 21.000 euro voor stichting ALS.

Na de aftrap van de pupil van de week, Brent Wouda, kon de wedstrijd om 15:15 beginnen. Eerder in het seizoen tegen Leovardia was de stand 0-0, waardoor de spelers met positieve moed de wedstrijd in gingen. In het eerste half uur had Leovardia, met goed verzorgd voetbal, de leiding in de wedstrijd. Toch kreeg Workum vlak voor de rust een kans uit een gevaarlijke corner, maar die werd helaas gekeerd door de keeper van Leovardia. Hierdoor eindigde de eerste helft met 0-0 en gingen de spelers de rust in.

Na de rust kwam Workum positief terug, wat resulteerde in een paar gevaarlijke kansen. In de 55ste minuut werd Niels de Jong de diepte in gestuurd, waardoor hij een afgemeten voorzet gaf richting de nummer negen, Jaldert Sjoerds. Helaas eindigde deze kopbal van Jaldert tegen de paal, waardoor het 0-0 bleef. Na deze mooie kans zette Workum door en werd Jaldert randje buitenspel weggestuurd en gaf vervolgens een goede voorzet op Niels de Jong, die de bal voor het intikken heeft. Drie maal is scheepsrecht en Workum komt op voorsprong met 1-0. In de 72ste minuut werden enkele verse krachten: Nils, Friso, Jorrit en Tom, het veld ingebracht om de goede energie in de wedstrijd te houden.

Helaas kwam Leovardia in de 83ste minuut door middel van een corner terug in de wedstrijd, wat resulteerde in een 1-1. Enkele minuten later viel het kantelpunt van de wedstrijd, nadat de keeper Jelmer van der Meer in de eigen vijf meter werd aangevallen. De scheidsrechter hield zich aan zijn keuze, waardoor Leovardia met een kopbal in de 85ste minuut alsnog op voorsprong kwam. In het restant van de wedstrijd werden er door beide teams weinig kansen gecreëerd, waardoor het fluitsignaal in de 96ste minuut klonk. Na de vele moeite voor een sneeuwvrij veld en het strijden van de spelers eindigde de wedstrijd in een 1-2 nederlaag op sportpark de Rolpeal.

Aankomende week nemen de Workummers het op tegen en in Balk. Wederom zullen ze er weer alles aan doen om de drie punten mee te nemen naar Workum. Wij hopen jullie dan allemaal weer met positief support te zien.

Attachment