Workum 1 – Makkum 1

Workum verliest na matige vertoning tegen Makkum

Afgelopen zaterdag 26 september stond de wedstrijd Workum 1 – Makkum 1 op het programma. Na de 2-0 zege van Workum tegen SDS en de verliespartij van Makkum was de prognose positief voor de Workumers. Workum 1 begon met dezelfde opstelling als de week daarvoor, alleen werd Pieter-Theo Weitenberg vervangen door Dennis Hoekstra.

Het weer was goed en om 15.00 uur werd er op sportpark De Rolpeal afgetrapt. Workum begon slap aan de wedstrijd en liet Makkum al na vier minuten een kans creëren. De spits van Makkum greep deze mogelijkheid aan en rondde de aanval koelbloedig af. Makkum leek hiermee snel op een 0-1 voorsprong te staan, maar niets was minder waar. De fanatieke spits stond buitenspel en de goal werd afgekeurd. Het bleef dus 0-0. Hierna werden er weinig nieuwe kansen gecreëerd en waren beide teams zoekende. Pas in de 27ste minuut was er voor Workum 1 een eerste echte scoringskans. Door een overtreding van Makkum op de rand van het zestienmetergebied kreeg Workum een vrije trap toegewezen. Helaas scheerde het schot van Rick Demmer net langs de kruising. Nog geen twee minuten later was het Workum 1 dat een overtreding maakte, waarvoor Dennis Hoekstra de eerste gele kaart van de wedstrijd ontving. De vrije trap van Makkum zorgde echter niet voor een gevaarlijke situatie. De mannen gingen de rust in met een 0-0 tussenstand.

Om in de tweede helft de volle winst te pakken, moest de Workumer ploeg flink aan de bak. Jurgen Buma nam na de theepauze de positie van Dennis Hoekstra over. Helaas scoorde in de 63e minuut Makkum de 0-1. Vanuit een goed genomen corner werd de bal onhoudbaar binnengekopt. Om het tij te keren nam even later Gerlof Weitenberg de plek in van Remco Kuipers. De Workumer mannen begonnen aan te dringen en dit leidde direct tot meer kansen. Stijn de Vries kopte de bal vanuit een corner op goal. Deze inzet werd helaas van de lijn gehaald door één van de spelers uit Makkum. De volgende corner was weer gevaarlijk; ditmaal kopte Rick Demmer. De bal eindigde op de lat, maar er was volgens de thuisploeg sprake van een handsbal. De scheidsrechter ging echter niet mee in deze gedachte. De stand bleef 0-1 voor Makkum.

In de vier minuten extra speeltijd leek de stand op 0-1 te blijven steken. Maar in de 92e minuut ontstond er toch nog een gigantische kans voor Workum. Een schot van Jurgen Buma werd half weggewerkt door de keeper van Makkum 1, waarna de bal voor de voeten van Jorrit Miedema viel. Deze kreeg hiermee een kans om de bal in het lege doel te schieten, helaas ging het schot over. Na 94 minuten voetballen klonk dan het eindsignaal van de wedstrijd. Makkum 1 ging met de punten naar huis. De Workumer ploeg kreeg sinds lange tijd weer een verliespartij te verwerken.

Op zaterdag 3 oktober aanstaande speelt Workum 1 om 14.30 uur in Sintjohannesga tegen D.W.P. Om deze altijd lastige tegenstander te verslaan, zullen onze roodhemden de mouwen wel moeten opstropen!