Workum 1 – Makkum 1

Gehavend Workum 1 boekt zakelijke overwinning

Zaterdag 7 december stond de streekderby Workum – Makkum op het programma. Door een grote lijst met afwezigen, vanwege schorsingen en blessures, was het puzzelen voor trainer Jente Bootsma om weer een zo’n sterk mogelijk elftal op te stellen. Dat betekende een paar nieuwe namen op het middenveld en jonge talenten op de reservebank. Maar ook met de veranderde opstelling boekte Workum een keurige 3-1 overwinning.

Al vanaf de eerste minuut wist Workum 1 dat er vandaag niet alleen door verzorgd voetbal gewonnen kon worden, maar dat er ook fysieke strijd geleverd moest worden. De spelers van Makkum vochten voor elke meter en elke bal. Zo maakten ze het met hun snelle aanvallers de thuisploeg behoorlijk lastig in de omschakeling. Dat resulteerde dan ook al gauw in een 0-1 achterstand voor Workum. Waarbij een vroeg gegeven voorzet beheerst werd binnen geschoten.

Na deze achterstand begon Workum 1 beter te spelen en creëerde het elftal een aantal kansen door de snelheid van Jurgen Buma goed te benutten. Jurgen kwam zodoende een keer één-op-één met de keeper van Makkum, maar zijn inzet werd knap gekeerd. De druk bleef aanhouden en dit zorgde voor vele hoekschoppen. Hieruit kwam uiteindelijk ook de terechte 1-1. Remco Kuipers zag zijn inzet door een veldspeler katachtig uit de goal gehouden. Het was de scheidsrechter ook niet ontgaan, hij wees naar de stip en Makkum moest met 10 man verder. Remco Kuipers ging zelf achter de bal staan, maar zijn penalty keerde via de binnenkant van de paal terug. Melvin Koopmans reageerde attent en kreeg de bal alsnog in het doel.

Doordat Makkum met een man minder kwam te spelen, leek het voor Workum 1 een makkelijke middag te worden. Niets was minder waar, de bezoekende ploeg uit Makkum bleef het onze roodhemden moeilijk maken. Workum kwam niet meer tot het creëren van echte kansen.

Tijdens de rust werden er dan ook een aantal omzettingen gedaan. Harmen Hiemstra zou in het veld komen voor Jurgen Buma. Workum begon de tweede helft uitstekend; het team was beter aan de bal en oogde scherper. Dat leidde in de 51e minuut tot een 2-1 voorsprong. Melvin Koopmans zette Rick Demmer door een mooie steekpass oog in oog met de keeper. De bal werd door Rick feilloos binnengeschoten. Hierna bleef de druk aanhouden en was Workum fel op zoek naar de 3-1. Met 60 minuten op de klok werd een voorzet van Rick Demmer goed binnengekopt door Remco Kuipers, die hierdoor alsnog z’n doelpunt wist mee te pakken. Voor trainer Jente Bootsma was nu het perfecte moment aangebroken om Stijn de Vries te laten debuteren. Workum nam vervolgens gas terug en speelde de wedstrijd zonder te veel inspanning uit.

Door deze 3-1 zege blijft Workum 1 koploper in de 3e klasse. Zaterdag 14 december wordt om 15.00 uur in Sneek de topper tegen SWZ gespeeld. Graag zien onze voetballers iedereen daar om te supporteren, zodat Workum hopelijk als koploper de winterstop in gaat!