Workum 1 – Minnertsga 1

Workum 1 d.m.v. strijd door het oog van de naald tegen v.v. Minnertsga 1.

Zaterdag 17 oktober stond v.v. Minnertsga op het programma. Na de kop positie die Workum vorige week heeft gepakt in Joure mochten de mannen het vandaag thuis laten zien tegen Minnertsga. Zoals uit eerdere tweegevechten is gebleken is Minnertsga geen gemakkelijke tegenstander en moest Workum vanaf de eerste minuut er boven op zitten om de belangrijke drie punten in eigen zak te steken.

Rondom 14.30 stapte Workum het veld op en in tegenstelling tot vorige week begon trainer Hoekstra vandaag met de 3-4-3 formatie waarin Berry Minnema op de goal stond, Karst Jellesma, Niels Bandstra, Jeffrey Groen achterin, Mark Bandstra, Tom Brandsma, Jordy Heeres, Rick Demmer op het middenveld en tenslotte Ruben Ybema, Jurgen Buma en Harmen Hiemstra in de voorste linie.

Workum wou thuis voor de volle punten gaan en dit was in de eerste minuten van de eerste helft zichtbaar. Workum drukte Minnertsga achteruit, maar had moeite met de wisselende druk die Minnertsga uitvoerde tijdens de opbouw van de verdediging en het middenveld van Workum. Echter ontstonden grote kansen voor Workum die beter beloond hadden kunnen worden. Kansen van Ybema, Demmer en Bandstra senior mochten niet resulteren tot de eerste bal achter de doelman van Minnertsga.

Kansen voor Minnertsga waren er niet veel, een vrije trap van de aanvoerder ging net over en een door de scheidsrechter fout besloten moment leidde tot een bal op de lat van Workum. Met een stand van 0-0 zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Tweede helft kwamen beide ploegen anders het veld op. Voor Workum de taak om kansen te benutten en Minnertsga uit het spel te houden. Echter gebeurde dit niet. Workum had moeite en was onrustig. De opbouw resulteerde vaker in de lange bal, en trainer Hoekstra had dit door.

In de 65ste minuut een aanvallende wissel, Jeffrey Groen ging naar de kant en spits Gjerryt Hoekstra kwam erbij, waardoor de formatie 2-4-4 werd gehanteerd.  Ondanks deze ingreep werd het Workum niet veel makkelijker. Minder tweede ballen werden gewonnen en Minnertsga creëerde een eerste grote mogelijkheid. Een 2 tegen 1 situatie ontstond voor de mannen in het blauw-wit, maar deze werd niet benut door het goede keepers werk van Minnema.  Workum hanteerde de lange bal richting Ybema & Hoekstra, maar veel kwam hier niet uit voort.

In de 78ste minuut bewoog de linkerflank aanvaller van Minnertsga zich naar binnen en passeerde in het centrum twee man. Aangekomen bij de cirkel van de 16 meter werd op goal geschoten die vervolgens buiten het bereik van de keeper van Workum naar binnen rolde. 0-1. Kort na de goal werd Meindert Attema ingebracht voor Harmen Hiemstra. Samen met Gjerryt kwam Meindert in de punt te staan, Ruben Ybema kroop achter de twee spitsen en hierdoor verplaatste Rick zich naar de rechterflank.

In de 86ste minuut werd een lange bal keurig door Attema terug gelegd op Gjerryt die wilde schieten, maar zag dat Mark Bandstra er beter voor stond. Door middel van een steek pass belandde de bal in Mark zijn voeten die hem vervolgens keurig in de korte hoek binnenschoot. 1-1! De bal werd snel en struikelend uit de goal gepakt en op de middenstip gelegd. Workum streef naar de winnende goal voor de drie punten.

Direct na de aftrap werd de bal veroverd en duurde het niet lang voordat Rick Demmer een actie over rechts inzette. Uit een voorzet, via de kluts, kwam de bal bij Meindert terecht die de bal 47 seconden na de 1-1 in de netten werkte. 2-1. Grote ontlading bij de voetballers en supporters van Workum! Overige minuten werden keurig uitgespeeld en Workum stook de drie belangrijke punten in de zak.

Met deze overwinning gaat Workum met een goed gevoel naar Witmarsum toe waar op 31 oktober om 14.30 de spelers samen met Mulier het veld zullen betreden. Workum zal i.v.m. inhaal wedstrijden een extra week hebben om zich voor te bereiden op deze belangrijke wedstrijd voor eventuele periode winst. Tot dan!

Foto’s v.v. Workum 1 – v.v. Minnertsga 1;