Workum 1 – Mulier 1

Workum wint ook van Mulier

Na de uitstekende overwinning op Minnertsga, misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe, was Mulier afgelopen zaterdag de tegenstander. Mulier staat bekend als een stugge lastige ploeg, waar Workum het altijd moeilijk tegen heeft.

Trainer Hoekstra had dezelfde formatie als tegen Minnertsga het veld ingestuurd om Mulier te bestrijden. De beginfase was voor een beter Mulier en Workum kwam goed weg. Een venijnig schot kon ternauwernood door Broer Wiebe uit de linkerhoek worden getikt. Workum was gewaarschuwd, maar de volgende kans was opnieuw voor Mulier. Arjen Visser mocht 2x aanleggen, maar Broer Wiebe en de paal stonden de 0-1 in de weg. Workum had moeite om het spel te maken en kreeg ook nauwelijks kansen of mogelijkheden. Wel probeerden Jurgen en Mark het van afstand, maar het doel werd niet gevonden. Daarna kreeg Mulier een tegenslag te verwerken. De lange spits Herman Sprik moest zich noodgedwongen laten vervangen door Roland Burger. Dit was voor Sjerp Jan een opluchting, hij had het behoorlijk lastig met Sprik. Workum kwam gaandeweg wat beter in het spel en nam ook het initiatief over van Mulier. Een uitstekende vrije trap van Ruben werd idem dito gered door keeper v.d. Heide van Mulier. Kort daarna mocht Ruben opnieuw aanleggen,nu ging de bal rakelings over de goal. De beste kans in de eerste helft was echter voor Mulier. Jurgen leed op het middenveld balverlies en Workum kon niet snel genoeg omschakelen. Mulier bracht Siebe Lutgendorf in stelling,die geheel vrij mocht inkoppen. Gelukkig voor Workum kon Broer Wiebe de kopbal tot hoekschop verwerken. De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat Workum het meest content mocht zijn met de 0-0 ruststand.

In de 2e helft een heel ander spelbeeld. Workum was nu vanaf het fluitsignaal de meerdere van Mulier. Mulier kwam voor een punt en gokte op een uitval, maar die bleef de hele 2e helft uit. Workum drong Mulier terug en probeerde via de flanken spits Gjerryt te bereiken. Dit resulteerde bijna in een doelpunt, een prima voorzet van Rick werd voorlangs gekopt door Gjerryt. Kort daarna probeerde Jordy het uit de draai vanaf 16 meter , maar helaas schoot hij ruim naast.Toch werd de ban in de 72e minuut gebroken. Gjerryt haalde uit ,de bal leek een gemakkelijke prooi te worden voor van der Heide, maar deze werkte de bal ongelukkig in het doel. Opnieuw een belangrijke goal voor “goudhaantje” Gjerryt. Workum was nu los en ging op zoek naar de nekslag. Uit een hoekschop van Jordy kopte Ruben schitterend in, helaas werd de bal uit de doelmond gekopt. Ondertussen werd de moegestreden Rick naar de kant gehaald en kwam Jan hem vervangen.In de 86e minuut leek de definitieve beslissing te vallen. Gjerryt werd onderuit getrokken binnen de beruchte lijnen en dus kreeg Workum een penalty. Ruben mocht het vonnis voltrekken, maar de anders zo trefzekere Ybema faalde jammerlijk en bleef het 1-0. Mulier werd dus in leven gehouden, maar speelde machteloos om Workum in problemen te helpen. Ondanks de bijna 10 minuten durende blessuretijd die de prima leidende scheidsrechter bijtrok, bleef Workum simpel overeind . Zodoende bleven de punten in Workum en doen WE weer helemaal mee in deze prachtige 3 klasse!

De eerstvolgende wedstrijd is op 2 april a.s. in de bossen van Oudemirdum tegen NOK. We zien u dan graag weer langs de lijn!