Workum 1 – NOK 1

Workum 1 komt tegen NOK niet verder dan een gelijkspel

In de thuiswedstrijd tegen laagvlieger NOK is Workum 1 afgelopen zaterdag, ondanks een uitstekend eerste half uur, blijven steken op een gelijkspel. Na een 1-1 ruststand vielen in de tweede helft de doelpunten als rijpe appelen van de boom, uitslag: 3-3.

De Workumers moesten het stellen zonder de geblesseerden Demmer en Buma. In een 4-4-2 formatie werd gestart met Ybema en Attema voorin, met kort daarachter J. Hofman. Workum begon furieus aan de wedstrijd en zocht naar een snelle openingsgoal. Het veldspel oogde vooral het eerste half uur verzorgd, verder dan een afstandsschot van Ybema en enkele gevaarlijke momenten uit corners kwam de thuisploeg echter niet. Ook ontbrak het in de voorzetten aan precisie waardoor de gasten uit Oudemirdum het eerste kwart van de wedstrijd zonder kleerscheuren doorkwamen. Uit het niets kwam NOK bovendien op voorsprong toen knullig uitverdedigen bij Workum leidde tot balbezit. Keeper Hartman kwam vervolgens te laat om de NOK spits van scoren af te houden met een strafschop tot gevolg. Waar vorige week Heeg moeite had om vanaf 11 meter te scoren, bleek dit voor NOK geen enkel probleem. Tegen de verhouding in werd de 0-1 door Schram binnengeschoten. De roodhemden pakten de draad hierna prima op en gingen met een gelijkspel de rust in. Balverlies van de NOK defensie in de blessuretijd van de 1e helft leidde tot balbezit op het middenveld voor Ybema. Zijn dieptepass werd door Heeres prima ingeschat en met een bekeken lob zorgde hij voor de verdiende gelijkmaker.

Na de pauze kwam Workum sterk uit de startblokken. Na een minuut of 10 spelen kwam de thuisploeg ietwat gelukkig op voorsprong. Vanaf de rechterkant kwam de bal bij spits Attema, zijn voorzet leek gemakkelijk weggewerkt te kunnen worden. Heeres dacht hier anders over en blokkeerde de pass van een NOK verdediger, waarna de bal in de goal hobbelde. Waar iedereen een gemakkelijk restant van de wedstrijd verwachtte, was het tegendeel waar. Het tegen degradatie vechtende NOK bleek strijdbaar.
Nog geen 5 minuten na de 2-1 tekende spits Andela voor de gelijkmaker. Vanaf ‘randje 16’ schoot hij de bal met de wreef hard tegen de touwen. Een domper voor de thuisploeg, die 7 minuten later zelfs tegen een achterstand aankeek. Vanaf de linkerkant van het veld werd door de Workum defensie niet goed doorgedekt. De voorzet kon te gemakkelijk gegeven worden, waar spits Schram wel raad mee wist. Al vallend schoot hij zijn tweede van de middag binnen. Opnieuw een tegenslag voor de Workumers, die de 3 punten hard nodig hebben in de strijd om de bovenste plaatsen. Een kwartier voor tijd kwam de uiteindelijke eindstand op het scorebord. Prima voorbereidend werk van Heeres en J. Hofman leidde tot een afgemeten voorzet van laatstgenoemde op Ybema. Koeltjes kopte hij de 3-3 binnen. Het restant van de wedstrijd verliep vervolgens te chaotisch. Workum vergat te voetballen en verviel in het veelvuldig toepassen van de lange bal. Hiermee werd NOK in de kaart gespeeld die in de slotfase zowaar nog enkele keren gevaarlijk werd. De grootste kans was echter voor de thuisploeg. In eerste instantie stuitte Ybema op de NOK doelman, de rebound leek voor J. Hofman een intikker. Zijn schot verdween helaas huizenhoog over het doel.

Zo houden beide ploegen 1 punt over aan deze wedstrijd. De beginfase van de wedstrijd biedt Workum zeker aanknopingspunten in de resterende 5 competitiewedstrijden. Met een achterstand van 7 punten op DWP en 6 punten op De Griffioen lijkt het kampioenschap in 3A definitief te ver weg. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Oudehaske op het programma.