Workum 1 – NOK 1

Workum 1 klopt NOK en stijgt naar tweede plaats

In de tweede wedstrijd na de winterstop heeft Workum 1 goede zaken gedaan. In een wedstijd die gekenmerkt werd door veel strijd trokken de Workumers tegen NOK uiteindelijk aan het langste eind. De wedstrijd werd met 2-1 gewonnen waarmee Workum stijgt naar de tweede plaats in de derde klasse A.

In afwezigheid van middenvelders Demmer en Bandstra startte trainer Jan Venema zaterdag met Jan Hofman ‘op 6’ en Jurgen Buma als rechtermiddenvelder. De eerste helft kende slechts enkele kansen. De thuisploeg had het meeste balbezit maar was onvoldoende bij machte om gevaar voor het NOK-doel te creëren. De gasten hadden de zaakjes defensief goed voor elkaar, hetzelfde kon overigens gezegd worden van de Workum defensie. Beste mogelijkheid aan Workum zijde kwam op naam van Rein Attema. Na een prima aanval over de rechterkant was Rein helaas niet in staat de voorzet binnen te werken. De beste mogelijkheid van de eerste helft was voor de gasten uit Oudemirdum. Na een vlot lopende aanval leek de NOK linksbuiten de bal voor het intikken te hebben. Hij raakte de bal echter hopeloos verkeerd waardoor de bal gelukkig naast het doel van keeper Minnema hobbelde.

Na de rust was de wedstrijd binnen 5 minuten volledig ontbrand. Workum startte fel en wist snel de 1-0 te forceren. Op het middenveld werd de tweede bal gewonnen waarna spits Ybema Jurgen buma wegstuurde. Hij schudde zijn directe tegenstander van zich af en schoot na een solo de bal via de handen van de NOK doelwachter tegen de touwen. Lang duurde deze voorsprong niet. Twee minuten tekende aanvoerder Schotanus namelijk al voor de gelijkmaker. Een voorzet van de rechterkant kon door de thuisploeg niet goed worden weggewerkt. Schotanus ontving de bal randje ’16, kapte, draaide en schoot de bal vervolgens hard en laag langs Minnema. Een tegenslag voor de thuisploeg, die het er echter niet bij liet zitten. Workum bleef de baas op het middenveld en werd via linksbuiten Hiemstra gevaarlijk. Uit de eerste hoekschop voor de thuisploeg werd de 2-1 op de borden gezet. Aanvoerder Ybema wist de corner van Jan Hofman van dichtbij binnen te werken. In het vervolg van de wedstrijd werd het er allemaal niet beter op. Het toegestroomde publiek kreeg in een heerlijk winterzonnetje veel strijd en lange ballen voorgeschoteld. Middenvelder Heeres moest worden vervangen, waarna Groen als defensieve middenvelder binnen de lijnen kwam. NOK probeerde de gelijkmaker te forceren, waarbij men een kwartier voor tijd bijna succesvol was. Jan Hofman bood Minnema hulp op de doellijn door een afstandsschot uit het doel te koppen. Verder kwamen de Workum verdedigers niet echt in grote problemen. Hiemstra had de wedstrijd kunnen beslissen na twijfelachtig optreden van de NOK doelman. Hij schoot de bal vanuit een moeilijke hoek helaas in het zijnet.

Zo eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning waarmee de roodhemden nog volop meedoen om de prijzen in 3A. Volgende week is een vrij weekend, de competitie wordt zaterdag 3 maart hervat met de uitwedstrijd tegen TOP ’63.