Workum 1 – NOK 1

Workum 1 – VV NOK 1

Het seizoen begint goed voor de mannen van Workum 1, de eerste wedstrijd van afgelopen zaterdag wonnen de heren met 4-0. Dit jaar zijn er een aantal nieuwe spelers toegevoegd aan de selectie; Erik Pluister, Bastiaan Beintema en Remco Kuipers maakten deze zaterdag hun debuut bij Workum 1.

Trainer Jan Venema startte met de volgende basis: Jelmer Dijkstra, Bastiaan Beintema, Gerlof Weitenberg, Sander Buma, Dennis Hoekstra, Reindert Miedema, Mark Bandstra, Jordy Heeres, Remco Kuipers, Erik Pluister en Harmen Hiemstra.

Zaterdagmiddag werd er om 15.00 afgetrapt op het Workummer sportveld. Workum begint gelijk sterk, al na 5 minuten staan de Breibekken op 1-0. Jordy legt de bal sluw achter de verdediging, waarna Harmen het verpletterend afmaakt. De eerste 40 minuten van de wedstrijd spelen de teams beide onrustig. Er worden weinig kansen gecreëerd en de teams komen niet echt tot aanvallen. In de 41ste minuut keert het tij en heeft Erik een grote kans. Via een buitenkantje rechts schiet hij de bal net naast, maar heeft wel het spel weer op scherp gezet. Workum gaan de rust in met een 1-0 tussenstand.

De tweede helft begint voor de mannen van VV Workum wederom sterk. Al na 3 minuten tekent Erik voor zijn eerste competitiegoal bij Workum. Pluister zet zijn lichaam slim in, waarna hij één op één voor de keeper komt te staan en de actie rustig kan afronden. Workum staat in de 48e minuut op 2-0. De mannen in het rood blijven aanvallen en kansen creëren. In de 55e minuut geeft Remco een strakke pass aan Harmen, die daarna richting zijn tweede goal van deze wedstrijd gaat. De keeper redt de bal echter knap, de stand blijft 2-0. In de 58e minuut is het wel raak, 3-0. Erik legt de bal terug op de zestien, waarna Remco’s schuiver onhoudbaar achter de keeper van NOK in het net ligt.

In de 64e minuut is het Jelmer Dijkstra die Workum van de 3-1 behoed. De vrije trap van NOK wordt door de keeper uit de hoek getikt, waardoor de stand op 3-0 voor Workum blijft staan. Gedurende de wedstrijd zijn er een drietal wissels toegepast, Remco, Erik en Dennis hebben ruimte gemaakt voor Rick, Rein en Pieter-Theo, die de rest van de wedstrijd uitspelen.
In het laatste stukje van de wedstrijd probeert NOK nog te strijden voor een tegentreffer, maar komt niet echt tot het creëren van kansen. In de 90ste minuut geeft Harmen een voorzet, die de verdediger van NOK snoeihard in eigen doel knalt. De scheidsrechter fluit af en stuurt Workum met een 4-0 overwinning naar de kantine.

Volgende week zaterdag wordt er om 14.30 uur uit gespeeld tegen DWP. DWP heeft afgelopen weekend 4-1 gewonnen van de Wâlde, beide teams zijn dus zeker aan elkaar gewaagd. Het belooft een mooie pot te worden, alle support is dan ook meer dan welkom. We hopen jullie volgende week langs de kant te zien, tot dan!