Workum 1 – NOK 1

Workum 1 wint van NOK

Zaterdag j. l. moest Workum aantreden in een thuiswedstrijd tegen NOK. Na het behalen van de eerste periodetitel vorige week was het zaak voor het vlaggenschip van Workum om de goede lijn door te trekken op sportpark de Rolpeal.

Workum begon de wedstrijd op het kunstgrasveld met de volgende basis elf. Berry Minnema startte op doel. De verdediging werd gevormd door Karst Jellesma, Niels Bandstra, Tom Brandsma en Jeffrey Groen. Het middenveld bestond uit Jordy Heeres en Mark Bandstra in een controlerende rol, de 10 positie werd ingevuld door Jan Hofman. De spitsen waren van links naar rechts Jurgen Buma, Ruben Ybema en Rick Demmer.

Workum begon sterk aan de wedstrijd en zette de Nijemirdum Oudemirdum Kombinatie gelijk onder druk. Dit resulteerde al na 3 minuten in een voorsprong voor Workum, na een aanval over de rechterflank werd de bal perfect door Rick bij de tweede paal voorgegeven, hier was het Ybema die met een knappe kopbal de 1-0 aantekende. Workum liet zich na de snelle voorsprong echter wat in slaap sussen en verdedigde niet kort genoeg. Nummer 10 Smink maakte slim gebruik van de ontstane ruimtes en dit leidde dan ook tot de 1-1 gelijkmaker van Rinke Hoekstra in de 9e minuut.

Workum probeerde zich na deze tegenslag te hervatten en het baltempo op te voeren. De tweede helft kabbelde voort, er waren enkele kansen over en weer, maar verder waren er de eerste helft weinig hoogtepunten te noteren. 10 minuten voor rust had Workum weer een sterke fase maar het lukte niet om opnieuw op voorsprong te komen. Zo werd met een 1-1 stand de kleedkamers opgezocht.

Na de thee kwam Workum scherp uit de kleedkamer. Workum was meteen weer de bovenliggende partij en er werd verzorgd positiespel gespeeld. Na 5 minuten was het Buma die ietwat fortuinlijk de 2-1 kon aanteken. Na een rush over de linkerflank belandde de bal in twee instanties uiteindelijk achter keeper Veldman.

Het was voor Workum nu zaak druk op de tegenstander te houden en de 3-1 te forceren. Er werden meerdere kansen gecreëerd en het was uiteindelijk Ybema die in de 68e minuut de score uitbreidde naar 3-1. Na een pass van Mark was het Ruben die beheerst afmaakte door de bal in de linker beneden hoek te schuiven. Ybema, uitgeroepen tot man van de wedstrijd werd kort hierna gewisseld voor Gjerryt Hoekstra. Er werd goed gecombineerd en de 4-1 hing in de lucht. Na een paar minuten was het via een goede combinatie met Heeres, Gjerryt die rakelings overschoot. Workum probeerde de score nog verder uit te breiden maar uiteindelijk werd er geen doel meer getroffen. Na 90 minuten stond er dan ook een zeer terechte 3-1 op het scorebord.

Workum zal komende zaterdag aantreden in een thuiswedstrijd tegen Waterpoortboys uit Sneek. Het zal dan weer zijn beste beentje voorzetten om een goed eindresultaat te halen. We rekenen hierbij uiteraard weer op de steun van de altijd trouwe supportersschare van Workum.