Workum 1 – Oeverzwaluwen 1

Workum en Oeverzwaluwen delen de punten in derby

Na de met 5-0 verloren wedstrijd van vorige week tegen de aanstaande kampioen FC Wolvega, stond er zaterdag 8 december wederom een topaffiche in de 3e klasse op de planning. VV Workum mocht op deze druilerige middag namelijk de mannen uit Koudum verwelkomen op sportcomplex De Rolpeal, voor de altijd spannende en beladen derby tussen beide hooggeklasseerde teams uit de 3e klasse A. De gastheren konden uit de stand op de ranglijst al opmaken dat het een zware middag zou gaan worden. Oeverzwaluwen is namelijk nog steeds ongeslagen dit seizoen. Workum was gewaarschuwd!
Met nagenoeg dezelfde namen als vorige week tegen FC Wolvega trokken de mannen van trainer Jan Venema ten strijde. Vanaf de eerste minuut werd Oeverzwaluwen onder druk gezet door de roodhemden, maar verder dan een paar speldenprikjes wist Workum niet te komen. Het was Oeverzwaluwen dat uit het niets, tegen de verhouding in, in de 10e minuut de voorsprong wist te pakken. Een afgeslagen corner werd opnieuw in het strafschopgebied gebracht, doorgekopt en binnengewerkt door de volledig vrijstaande Rutger Kramer: 1-0! Workum probeerde na deze mentale dreun de draad weer op te pakken en wist ook een aantal goede kansen te creëren, maar de beloning van een doelpunt bleef uit. Totdat op slag van rust Mark Bandstra met een splijtende steekbal Reindert Miedema wegstuurt en 1 op 1 zet met de keeper van de Sweltsjes. Reindert weet wel raad met deze geboden mogelijkheid en schuift de bal beheerst in het netje: 1-1! Niet veel later fluit de scheids voor het rustsignaal en kunnen beide teams de kleedkamers opzoeken.
Na rust aan beide zijden een wijziging. Bennie de Jong is in de kleedkamer achtergebleven aan Workumer zijde en voor hem in de plaats is Robin de Boer gekomen, om met zijn snelheid voor iets meer diepgang te zorgen. Voetballend had deze 2e helft ook gerust schriftelijk afgedaan kunnen worden. Aan strijdlust en spanning geen gebrek, maar echt grote kansen ontstonden er niet. Trainer Jan Venema probeerde nog iets te forceren met het inbrengen van de jarige Harmen Hiemstra. Maar gescoord werd er aan beide kanten niet meer. Oeverzwaluwen eindigde de wedstrijd overigens met 10 man, door een tweede gele kaart voor de centrale verdediger. Workum was echter niet bij machte om daarvan te profiteren. Rond 17 uur blies de matig leidende scheidsrechter voor het laatste fluitsignaal en zo eindigde deze derby in een 1-1 gelijkspel. Een resultaat waar beide teams weinig mee opschieten, maar waar voornamelijk Oeverzwaluwen niet ontevreden over zal zijn.
Komende zaterdag staat er wederom een ‘topper’ op het programma. Workum mag dan namelijk op bezoek bij de goed presterende promovendus Scharnegoutum. Op sportcomplex De Kromme Tille zal, zolang de weergoden het toelaten, om half 3 afgetrapt worden.