Workum 1 – Oeverzwaluwen 1

Workum verspeelt onnodige punten in streekderby

Het was zaterdag 4 november, een zonnige dag dat regenachtig werd afgesloten. Zo ook was het resultaat van Workum 1. Een Workum dat sterk begon heeft uiteindelijk zichzelf te kort gedaan. De decembermaand staat nog niet voor de deur, maar Workum stelde zich op als Sinterklaas en heeft de 3 punten cadeau gegeven aan Koudum.

Workum had zich ten opzichte van de elf die het tegen Oudehaske moesten doen op 1 positie gewijzigd. Jeffrey Groen mocht dit maal de schoenen in de eerste helft al aantrekken en vormde samen met Gerlof Weitenberg het centrale duo.

Vanaf de eerste minuut was het Workum dat domineerde, met goed veldspel creëerde het de nodige kansen. Daarnaast werd er kort gedekt en wist het snel de tweede bal te veroveren. Zo leidde dit rond de 20e minuut tot het eerste doelpunt aan de kant van Workum. Ruben Ybema schoot de bal tactisch via de verdediger tegen de netten, 1-0. Daarna ging Workum door daar waar het mee bezig was, echter kreeg het al snel de gelijkmaker tegen. Jeffrey Groen speelde de bal breed die onderschept werd door de aanvaller van Koudum. De aanvaller zette de versnelling in en schoot de bal goed binnen, tussenstand 1-1. Workum kreeg het in de laatste 15 minuten voor rust lastiger maar domineerde nog wel. Echter was het een voorzet van Koudum dat leidde tot de 1-2. Een hoge voorzet wist de doelman van Workum niet te vangen, waarna de spits alert reageerde en de 1-2 voor zijn rekening nam. Gelukkig wist Workum zich voor rust nog te belonen met een welverdiende gelijkmaker. Een goede voorzet van Jordy Heeres werd netjes in de hoek gekopt door wederom de topscoorder aan de Workummer zijde, Ruben Ybema. Direct daarna floot de scheidsrechter voor het rust signaal. Een sterker Workum had eigenlijk met een welverdiende voorsprong de rust in moeten gaan, maar de realiteit was anders. Rust stand 2-2.

De tweede helft sloeg het weer om, de zon werd vervangen door de vele regenbuien. Vanaf de start van de tweede helft wist Workum het veldspel van de eerste helft niet te hervatten. Workum kreeg het lastiger en had moeite de bal in de ploeg te houden. De tweede helft was rommelig en van beide kanten werd er niet veel gecreëerd. Rond de 80e minuut was het Koudum dat de voorsprong nam. Een schot van afstand wist de Workummer Goallie niet te vangen. De bal stuitte van de borst waarna het afronden van deze kans een koud kunstje was voor de aanvaller van Koudum, 2-3. Het was nu Koudum dat uitzicht had op de 3 punten, wat overigens gezien het spelbeeld zeer onterecht was. Maar in het slot van de wedstrijd lijkt Workum toch nog een puntje uit de streekderby te slepen. Na een goede strakke voorzet van Harmen Hiemstra komt de bal voor de voeten van Jurgen Buma, die bal alleen nog maar tegen de netten hoeft te rammen. Echter, tot een ieder zijn verbazing deed Jurgen het onverwachte. Hij schoot de bal hard “over” de goal. “Ik zei de gek” kreeg zojuist telefonisch door dat de terrein chef van Friesland Campina nog altijd zoekende is naar deze bal. Kort daarna floot de scheidsrechter voor de laatste keer, eindstand 2-3. Koudum heeft de 3 punten nog altijd in de cadeauverpakking zitten, want Workum heeft de punten dit maal echt cadeau gegeven.

Volgende week is een voetbalvrije zaterdag, dus over twee weken de taak aan de Workummers zich te herpakken en de 3 punten mee naar huis te nemen. Het is nu zaak de koppen bij elkaar te steken en elkaar niet af te vallen maar elkaar juist beter te willen maken. Voetbal is nu eenmaal een spel van fouten, en het team dat de minste fouten maakt zal uiteindelijk met de winst van het veld stappen. Allen, tot over twee weken, dan is de tegenstander SDS en zal er een gedreven Workum op het veld staan. Gegroet, Jurgen Buma

Attachment