Workum 1 – Oudehaske 1

Na het gelijk spel van vorige week in de derby tegen Koudum, moest Workum het deze week opnemen tegen de nr.1 in de competitie, Oudehaske. Helaas werd de eindstand 1-3 en ging Oudehaske met de 3 punten naar huis.

Trainer Jan Venema startte net als vorige week met de volgende basis: Berry Minnema, Dennis Hoekstra, Sjerp-Jan Hofman, Gerlof Weitenberg, Pieter-Theo Weitenberg, Jurgen Buma, Mark Bandstra, Yvo de Roos, Rein Attema, Ruben Ybema en Harmen Hiemstra.

Op een koude en vooral winderige zaterdagmiddag wordt de wedstrijd om 15.00 afgetrapt. Na 3 minuten doet de eerste kans zich al voor. Rein Attema schiet de bal via de keeper op de lat. Slechts 3 minuten later keert het tij en draait de bal uit een voorzet en een zuchtje wind in het goal van de thuisploeg. 0-1 voor Oudehaske. Hierna volgen verschillen kansen zich over en weer op tussen de twee ploegen, wat uiteindelijk resulteert in een doelpunt voor de Workummer mannen. In de 20e minuut wordt er een actie op gang gebracht op de linkerkant. De bal belandt bij Harmen Hiemstra voor de voeten, die vervolgens een voorzet geeft. Ruben Ybema rondt de bal koelbloedig af en zorgt zo voor de 1-1.

In de 36e minuut wordt het spannend. Door een overtreding van Oudehaske is er een vrije trap voor Workum. Ruben Ybema neemt deze en de bal belandt bij Jurgen Buma. Hierna volgt een grote kans, de bal wordt goed op goal geschoten, maar helaas met de voeten verdedigd door de keeper. Het is Oudehaske die overwegend aan de bal is en kansen laat lopen, maar Workum laat zich niet kennen. Vlak voor rust zijn er nog twee kansen voor de roodhemden. Ivo de Roos komt één op één met de keeper na een goede actie op de rechterkant. Het eerste schot is op de keeper, het tweede uit de rebound voorbij de keeper, waarna een verdediger van Oudehaske de bal alsnog van de lijn haalt. De ploegen gaan de rust in met een 1-1 tussenstand.

In de tweede helft is het Workum die overwegend aan de bal is, maar zich geen raad weet met de wind die nu van de andere kant komt. Hierdoor wordt het spel slordig en worden er veel kleine foutjes gemaakt. In de 60e minuut is het dan ook de middenvelder van Oudehaske die doorbreekt en de bal in de hoek van de goal schiet. Het staat 1-2 voor de bezoekers. Uit alle slordigheden rolt ook een eigen doelpunt, wat de tegenstanders op een 1-3 voorsprong brengt. Om nog extra aanvalskracht toe te voegen aan de Workummer kant, wordt Ivo de Roos gewisseld voor Jan Hofman en Harmen Hiemstra voor Bennie de Jong. Dit resulteert uiteindelijk alleen in een schot van Rein Attema, dat gepareerd wordt door de keeper. De wedstrijd wordt afgefloten met een eindstand van 1-3.

Volgende week zaterdag wordt er om 14.30 uur gespeeld tegen QVC 1 te Stavoren. QVC staat op dit moment nr. 13 op de lijst, kansen voor Workum om punten te pakken dus. We kunnen jullie support goed gebruiken en hopen jullie volgende week langs de kant te zien. Tot dan!