Workum 1 – Oudehaske 1

9 uit 3 voor Workum 1

Na de fantastische wedstrijd van vorige week stond deze week Oudehaske op het programma. Met een nog ongeslagen Workum werd om 3 uur afgetrapt in het zonnige Workum tegen een tegenstander die graag van de nul punten af wil.

De eerste helft van de wedstrijd was Workum duidelijk de beter voetballende ploeg. Er werden veel kansen gecreëerd, maar de bal wou maar niet het goal in. In de 9e minuut komt Erik Pluister vlakbij de openingsgoal, maar wordt die helaas gestopt door de keeper die goed staat gepositioneerd. Door een aantal mooie crossballetjes van Gerlof Weitenberg worden er goede kansen gecreëerd door Workum. Helaas staat de keeper van Oudehaske goed in zijn goal en weerhoudt hij Workum van de openingsgoal. In de 26e minuut komt er nog een grote kans voor Workum door een kopbal van Remco Kuipers die net het goal mist. De eerste helft is Workum oppermachtig, maar wil de bal maar niet het net in.

De tweede helft gaat van start en Workum is meteen weer dreigend voor het goal van Oudehaske. In de 50e minuut krijgt Oudehaske voor het eerst in de wedstrijd een grote kans uit een counter, maar de bal raakt de lat en gaat vervolgens over. De 58e minuut krijgt Erik een grote kans maar de keeper van Oudehaske staat uitstekend te keepen en voorkomt de openingstreffer.

In de 68e minuut wordt het harde werken van Workum eindelijk beloond en zet Erik de thuisploeg op een 1-0 voorsprong na een mooie bal van Gerlof. Snel daarna komt er een kans voor Reindert Miedema die vervolgens wordt neergehaald in het strafschopgebied, de scheids ziet er geen penalty in en legt hem niet op de stip. Invaller Harmen Hiemstra geeft in de 74e minuut een goede voorzet, maar Reindert komt net wat lengte te kort voor de 2-0. In de 77e minuut komt er een wissel aan de kant van Workum. Doelpuntenmaker Erik verlaat het veld en Dennis de Jong komt erin.

De 83e minuut geeft Harmen een goede voorzet die vervolgens het doel in wordt gewerkt door Rick Demmer. Workum komt verdiend op een 2-0 voorsprong wat ook de eindstand is voor deze wedstrijd.

Workum blijft ongeslagen en hoopt volgende week deze goede reeks door te zetten in de wedstrijd VV Heeg 1 – VV Workum 1.