Workum 1 – Oudehaske 1

• Opgenomen in

Uitstekende overwinning leidt tot koppositie Workum 1

Zaterdag 23 november stond de wedstrijd Workum 1 – Oudehaske 1 op het programma. Het was een typische novemberdag op sportpark De Rolpeal. Een graadje of 7, her en der een verdwaalde Sint met zijn Pieten en een schemering die toesloeg gedurende de wedstrijd. Ondanks dat de Sinterklaas-periode inmiddels weer in volle gang is, was de Workumer eenheid zich er bewust van dat de drie punten niet cadeau gegeven zouden worden. Na een sterke start kon het team dan ook gelukkig een flinke zege op het scorebord neer zetten, einduitslag 5-1.

Al vanaf de eerste minuut was het Workum 1 dat domineerde en het spel bepaalde. De bal ging in hoog tempo van links naar rechts en zodra er balverlies werd geleden, was het een kwestie van enkele seconden en de bal bevond zich weer in het bezit van Workum. Na een aantal pogingen was het dan ook raak. Dankzij een goede steekbal van Rick Demmer wist Jorrit Miedema de bal koelbloedig tegen het net te werken. Kort na de 1-0 was er ook een volgende grote kans. Vanwege een tackle binnen de zestienmeter mocht Jordy Heeres voor een penalty aantreden. Helaas schoot hij de bal niet zuiver in, waardoor de kleine voorsprong op het scorebord bleef staan.

Workum 1 bleef gaan en kreeg de nodige kansen. In de 34e minuut bewerkstelligde Rick Demmer met een kopbal de 2-0. Deze sterke start gaf de mannen veel vertrouwen en dus bedacht Mark Bandstra om de keeper van Oudehaske eens van afstand aan het werk te zetten. Het harde schot was niet direct te houden voor de doelman, waarna Rick Demmer alert reageerde en de bal de goal in joeg. Voor rust kwam Workum ook nog op 4-0, Reindert Miedema was de doelpuntenmaker.

Waar de eerste helft de kansen bekroond werden met doelpunten, bleef dat in het tweede deel van de wedstrijd grotendeels uit. Opnieuw was het Workum 1 dat heerste, maar het lukte het elftal niet de mogelijkheden te benutten. Na zo’n vijftien minuten creëerde Workum weer een grote kans, echter voor het verkeerde doel. Een moeilijke terugspeelbal kon de keeper van Workum niet goed verwerken. De spits van Oudehaske maakte hier slim gebruik van en scoorde 4-1.

Kort hierna waren het dan toch wederom onze roodhemden die de voorsprong wisten uit te bouwen. Na een uitstekende lange bal van Niels Bandstra slaagde Rick Demmer erin de bal te controleren en vervolgens de keeper van Oudehaske te omspelen: 5-1.  Het restant van de wedstrijd waren er nog de nodige kansen, maar doelpunten bleven helaas uit.

Extra hoogtepunt van de dag was dat mede-koploper SWZ Boso Sneek de punten liet liggen, waardoor Workum 1 nu alleen aan de leiding gaat. Maar de toppositie wordt pas beloond na 26 wedstrijden te hebben gespeeld; dus beide benen op de grond en iedere wedstrijd als een finale beschouwen. Zaterdag 30 november staat in Koudum de derby tegen Oeverzwaluwen op het programma. Graag zien we iedereen daar om te supporteren, zodat Workum aan kop blijft in de 3e klasse!