Workum 1 – Oudehaske 1

Workum 1 wint opnieuw

Op zaterdag 16 oktober stond de wedstrijd Workum 1 – Oudehaske 1 op het programma. Om 15.00 uur werd er afgetrapt op het zonnige sportpark De Rolpeal. Workum startte met de volgende elf namen: Theo Nota, Jeffrey Groen, Niels Bandstra, Stijn de Vries, Tom Brandsma, Mark Bandstra, Jorrit Sjoerds, Reindert Miedema, Niels de Jong, Ruben Ybema en Eise Feenstra.

Na het eerste fluitsignaal was het spelbeeld van de wedstrijd al snel duidelijk. Workum had de bal en probeerde kansen te creëren. Oudehaske loerde op een foutje, om vervolgens snel de aanval te zoeken. Workum 1 had echter de zaken defensief op orde en de tegenstander werd nauwelijks gevaarlijk. Af en toe kwamen de Workumers goed door, waarna de trekker overgehaald kon worden. Helaas vonden de verschillende inzetten van onder andere Jorrit Sjoerds, Niels de Jong en Reindert Miedema het doelnet niet. De schoten waren te hoog gemikt, de keeper van Oudehaske lag in de weg of het been van een verdediger maakte de pogingen onschadelijk. Na 45 minuten voetballen was de stand dan ook nog 0-0 en werden de kleedkamers opgezocht voor een kopje thee.

Workum 1 bleef na rust zoeken naar de openingstreffer. In de 58e minuut verlieten Ruben Ybema en Tom Brandsma het veld voor Jordy Heeres en Jorrit Miedema. Niet veel later gaf Jordy Heeres een voorzet, die wist Niels de Jong knap op de lat te tikken. De bal kwam bij Reindert Miedema terecht, hij kreeg ‘m onder controle en kon de 1-0 binnenschieten. Na dit doelpunt bleef het spannend gezien de kleine voorsprong. In de 78e minuut kwam Harmen Hiemstra in het veld voor Niels de Jong. Workum creëerde nog een aantal kansen via Eise Feenstra en Jorrit Miedema, maar deze inzetten leverden geen doelpunt op. Uiteindelijk kwam Jorrit Miedema in de 90e minuut alleen op de keeper af. Hij schoof koelbloedig de bevrijdende 2-0 binnen en tekende daarmee voor de eindstand.

Komende zaterdag is Workum 1 te gast bij het altijd lastige SDS in Easterein. Om 14.30 uur wordt er begonnen en 90 minuten later zullen we weten wie dan de punten mag bijschrijven.