Workum 1 – Oudehaske 1

Collectief sterk Workum domineert de gehele wedstrijd.

Na de prime overwinning op SDS was het zaak om ook vandaag de 3 punten te pakken om bovenin mee te blijven draaien. Maar net zoals het weer op deze zonovergoten zaterdag, was er ook vandaag geen vuiltje aan de lucht. Workum deed wat het moest doen en won eenvoudig van Oudehaske, einduitslag 3-0.

Ondanks de goede overwinning op SDS was de basis elf enigszins gewijzigd. In het doel stond wederom de heer Minnema. De verdediging werd gevormd door, J. Groen, N. Bandstra, T. Brandsma en K. Jellesma. Het goede veldspel werd verdeeld door de drie middenvelders, M. Bandstra, J. Heeres en R. Demmer. De voorhoede bestond uit. H. Hiemstra, R. Ybema en J. Buma.

Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat Workum niet met minder genoegen zou nemen dan de drie punten. Workum domineerde vanaf de eerste minuut, al speelde het in een te laag tempo waardoor serieuze doelpogingen achterwege bleven. In het laatste kwartier van de eerste helft voerden de Workumer elf het baltempo op. Dit resulteerde tot de eerste echte doelpoging van Workum. Door een perfecte lange bal van Niels Bandstra gaf Mark Bandstra een uitgemeten voorzet op Jurgen Buma die de bal hard in de hoek schoot, een terechte 1-0 voorsprong. In de minuten die daarna volgden wist Workum zich echter niet te belonen. Het ging de rust in met een 1-0 voorsprong, al had de wedstrijd al beslist moeten worden.

In de tweede helft ging Workum door met het goede veldspel in een hoog tempo. Gelijk na rust resulteerde dit in een aantal kansen, die echter niet verzilverd werden tot in de 54e minuut. Vanuit een lage hoekschop van de heer Demmer schoot Jurgen Buma op goal, de keeper van Oudehaske had echter moeite met dit schot en liet de bal los. De spits van Workum, Ruben Ybema, was zeer alert en schoot de 2-0 binnen.

In de loop van de tweede helft werd er gewisseld op twee posities. Gjerryt Hoekstra kwam in het veld voor Jordy Heeres en Gerlof Weitenberg verving Mark Bandstra. Workum kreeg in het vervolg van de tweede helft vele kansen al wist het ze niet om te zetten tot doelpunten. Maar in de 74e minuut werd ook de 3-0 een feit. Tom Brandsma gaf een uitstekende lange bal op Rick Demmer die vervolgens zijn man fraai omspeelde en de bal hard tegen de netten aan schoot. In het slot van de wedstrijd werd het spel slordiger, waardoor de 4-0 onbenut bleef. Einduitslag 3-0.

Wederom wist de verdediging van Workum het doel schoon te houden en werd er voldoende gescoord. Na deze terechte overwinning staat Workum op een verdiende 3e plek. Volgende week staat de belangrijke uitwedstrijd tegen de koploper Joure, op het programma. Ook dan zal alleen de winst tellen, we zien u graag volgende week half 3 op sportpark de Hege Simmerdyk te Joure.

Jurgen Buma