Workum 1 periodekampioen!

We schrijven 29 oktober 2016, Workum 1 gaat op bezoek bij de club die helemaal onderaan staat in de derde klasse A namelijk NOK. NOK staat met 0 punten stijf onderaan in de competitie en wacht dus nog steeds op de eerste overwinning dit seizoen, Workum is gewaarschuwd. Na 6 minuten gespeeld te hebben in Oudemirdum lijdt Jan Hofman slordig balverlies op het middenveld. NOK komt er middels een snelle counter uit en de spits van de blauwwitten maakt koel de 1-0 voor de thuisploeg.

We komen aan in de 17e minuut van de wedstrijd en NOK mag de bal aan de linkerkant van het veld ingooien. Vanuit de ingooi wordt de spits van NOK naar de linkerzijkant gestuurd, vervolgens geeft hij een voorzet op kniehoogte welke aankomt bij een speler van NOK die deze bal op een knappe manier in het doel weet te werken. Voor de zoveelste keer dit seizoen komt Workum op een 2-0 achterstand te staan. Zou NOK de eerste punten van het seizoen kunnen pakken of kan Workum nog iets doen aan de achterstand.

Het eerste half uur van de wedstrijd zit er net op en op dat moment mogen de roodhemden een corner nemen. De corner beland op het hoofd van Rick Demmer, die de bal fraai achter de doelman van NOK kopt, 2-1 Workum! Zou het dan toch weer in het voordeel van Workum uitpakken? Net na het doelpunt van Rick volgt er een tactische wissel waarbij Jan Hofman geslachtofferd wordt en Mark Bandstra zijn vervanger is. Mark had al een helft bij het 2e in de benen zitten waarin hij een zeer mooi doelpunt maakte. Mede daardoor won het tweede elftal uiteindelijk met 1-3 van Bolsward. Op het einde van de 1e helft kan Nick van Manen net niet het net vinden waardoor NOK met een 2-1 voorsprong de rust in gaat.

Nadat iedereen even is uitgerust in de ‘kleikeamer’ begint de tweede helft. De sfeer wordt grimmiger op het veld en de scheidsrechter heeft er de handen vol aan om de wedstrijd in goede banen te leiden. Dan breekt de 63e minuut aan en heeft Rick de bal op zo’n 20 meter van het doel. Hij geeft de bal aan Jeffrey Groen mee die de bal ver voor zich uitspeelt en daarmee dwars door de defensie van de tegenpartij snijdt. Jeffrey komt 1 op 1 met de keeper en legt deze in de luren met een klein wippertje over de doelman heen. En daar staat het al 2-2. De wedstrijd gaat door en het spel wordt steeds harder.

Inmiddels is De Griffioen op voorsprong gekomen tegen Oeverzwaluwen en dat betekent dat Workum moet scoren om periodekampioen te worden. De amusementswaarde is hoog terwijl er niet goed wordt gevoetbald. De spanning is, voor zowel de Workumers als voor de Oudemirdumers, om te snijden. Volgens het scorebord zijn we in de 83e minuut aangekomen als Jurgen Buma de bal aan de rechterkant van het veld heeft en de bal vervolgens terug naar Mark Bandstra speelt. Hij geeft de bal voor en roept nog voordat de keeper de bal kan vangen “k*t bal”. Dat blijkt toch even anders te zijn, de keeper laat de bal los en deze komt voor de voeten van…. Rick Demmer. Hij schuift de bal in het doel van NOK en zet daarmee Workum op voorsprong! Workum flikt het gewoon weer! Weer weten ze de achterstand om te buigen. Er breken nog 10 ongelooflijke spannende minuten aan, maar Workum weet de voorsprong te behouden en wint zo de periode titel! Dan sluit ik af met een leuk statistiek met dank aan Gerard de Boer. Het 1e heeft 720 minuten gespeeld waarvan het slechts 122 minuten op voorsprong heeft gestaan en toch staat Workum bovenaan. Volgende week staat thuis topper tegen de nummer 2 De Griffioen op het programma. Tot volgende week!

Auteur Jordy Heeres