Workum 1 – QVC 1

Doelpuntenfestijn in Workum

Een fantastische wedstrijd ontvouwde zich afgelopen zaterdag in Workum, met maar liefst 9 goals en daarbij ook nog minstens zoveel grote kansen. Supporters waren in grote getale aanwezig op deze  zon overgoten zaterdag. Workum trok uiteindelijk aan het langste eind en won de wedstrijd tegen QVC met maar liefst 6-3.

De eerste helft kenmerkte zich door een aanvallend Workum en een op de counter loerende QVC. Er waren dan ook maar 12 minuten nodig, voordat de bal voor het eerst de touwen raakte. Jurgen Buma maakte een prima actie over de rechtervlank, dook de 16 binnen en na een goeie voorzet is het Jordy Heeres die tekent voor de 1-0 voor Workum. Erg lang kon Workum echter niet genieten van de voorsprong ,want nog geen 2 minuten later komt QVC al op gelijke hoogte. Een miscommunicatie tussen Keeper Berry Minnema en Pieter Theo Weitenberg zorgt ervoor dat Erik Jan Pluister voor een leeg goal binnen kan schieten. De 1-1 stand was ook gelijk de ruststand, maar het mag een wonder heten dat het slechts 1-1 is gebleven. De ene naar de andere grote kans diende zich aan voor beide ploegen. Vele rushes over de flanken zorgde voor vele mogelijkheden voor Workum. Via enkele splijtende passen vanaf het middenveld werd Jurgen Buma enkele keren gevaarlijk, maar helaas kwam dit niet verder dan een schot in het zijnet. Ook Ruben Ybema liet bij een 1 op 1 met de keeper de bal in het zijnet verdwijnen en ook even later werd de bal op de lijn gekeerd door een speler van QVC na een schot van Ruben. Jurgen Buma liet ook een geweldig staaltje kopwerk zien, maar zelfs dit mocht niet baten. Ook Jan Hofman kwam dichtbij een doelpunt via een kopbal, maar deze werd gekeerd door de doelman van QVC.

Maar ook aan de ander kant van het veld was er gevaar en kwam Workum enkele keren goed weg. Vanuit de counter werd QVC enkele keren gevaarlijk maar ook deze kansen werden niet benut. Waar menig toeschouwer de 1-2 al geteld had, schoot Wieger Zwaan de bal (gelukkig) ver over. Ook een schot van Tjerk van der Pol ging rakelings voor de goal langs. En als klap op de vuurpijl ging  een kopbal  van Erik Jan Pluister, vlak voor rust, net over de goal.

Tijdens de rust konden de toeschouwers even genieten van een bakje koffie. Maar wie er dacht even 5 minuutjes langer te blijven zitten, heeft hier inmiddels spijt van. Enkele minuten in de 2e helft was de stand al weer veranderd naar 2-2. Workum kwam eerst op voorsprong. Jurgen Buma werkt zich met wat duw en trekwerk door de verdediging waarna uiteindelijk Ruben Ybema de eerste stap zet naar een Hattrick. Toch houdt Workum het graag spannend en laat, net als bij de 1-0, QVC 1 minuut later al op gelijke hoogte komen. Erik Jan Pluister maakt zijn 2e van de dag via een goeie kopbal. Ook de 3-2 laat niet lang op zich wachten. In de 60e minuut is het Ruben Ybema die zijn 2e van de dag binnen schiet via wederom een uitstekende actie en voorzet van Jurgen Buma. Maarja wat is nou spannender, 3-2 voor of 3-3 gelijk? 3-3 Natuurlijk. Wederom duurt het nog geen 2 minuten voordat QVC weer gelijk maakt. Na een mislukte vrije trap wordt de volgende voorzet niet goed weggewerkt en kan Wieger Zwaan binnen schieten.

In de 68e minuut komt Workum dan toch op de voorsprong , die niet meer wordt weggegeven. Ruben Ybema wordt neergehaald in de 16 meter en Arbiter Jaap Kraak fluit voor een Penalty. Deze Penalty zet Workum op voorsprong en bezorgd Ruben een welverdiende Hattrick. Het blijft een spannende Wedstrijd en het kan alle kanten nog op. Het is de ingevallen Meindert die in de 85e minuut de bevrijdende 5-3 op zijn naam zet. Via een goeie beweging zet Meindert zichzelf oog in oog met de doelman. Waar enkele toeschouwers dachten dat de keeper eerst bij de bal zou zijn, weet Meindert, met zijn “uitschuif benen” toch eerst de bal te bereiken en werkt de bal prima in het dak van de goal. Dit was de nekslag voor QVC en diep in de blessuretijd bekroont een prima spelende Jurgen Buma zijn wedstrijd met de 6-3. Na een goede pass van Ruben komt Jurgen 1 op 1 met de keeper. En waar sommige mensen dachten dat hij er geen zin meer in had, werkt hij de bal met een nonchalant puntertje langs de keeper. Een mooi cadeau voor zijn 25e verjaardag. Met deze stand fluit de scheidsrechter af en is Workum 3 puntjes rijker.

Volgende week speelt Workum uit tegen Oudehaskse en wordt er ook weer gehoopt op dezelfde waardevolle support als vandaag.