Workum 1 – SC Berlikum 1

Zaterdag 23 januari stond de wedstrijd Workum-Berlikum op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd was het een duel tussen de koploper (Workum) en nummer 3 (Berlikum) in de 3e klasse A. Bij aanvang beloofde het dus een spannende wedstrijd te worden, waar veel op het spel stond voor beide teams. Workum begon met de volgende basis elf: Berry Minnema, Gerlof Weitenberg, Sjerp Jan Hofman, Niels Bandstra, Dennis Hoekstra, Mark Bandstra, Jan Hofman, Rick Demmer, Nick van Manen, Ruben Ybema en Jurgen Buma.

Voor de thuisploeg was het noodzaak om scherp de winterstop uit te komen en direct te laten zien dat er niks te halen valt voor Berlikum. De eerste minuten van de wedstrijd begon Workum scherp en kwam het direct tot een vrije schietkans voor Jurgen Buma. Deze werd echter knap uit het doel gehouden door de keeper van Berlikum. Dit zou veel goeds kunnen beloven voor het restant van de wedstrijd, maar niets was minder waar. In de 9e minuut kwam Berlikum tot een eerste kans en dit was direct raak. Van ongeveer 30 meter werd keeper Berry Minnema verschalkt door een listige boogbal. Zo kon Workum voor de zoveelste keer dit seizoen de mouwen opstropen om een vroege achterstand ongedaan te maken. De rest van de eerste helft had Workum het betere van het spel, maar kwam het niet tot echte grote kansen. Berlikum daarentegen werd een paar keer goed van scoren afgehouden door Berry Minnema. Het zou na rust feller en scherper moeten aan de zijde van Workum, om deze eerste wedstrijd na de winterstop niet op eigen veld te verliezen.

Buiten een paar afstandspogingen en speldenprikjes kwam Workum na rust nog steeds niet tot grote mogelijkheden. Trainer Arjen Hoekstra vond dat er ingegrepen moest worden, om zo de grip op het middenveld te krijgen. Jan Hofman werd vervangen door Meindert Attema, waardoor Ruben Ybema centraal achterin kwam te spelen en Niels Bandstra doorschoof naar het middenveld. Dit zou voor meer druk vooruit moeten zorgen om toch een overwinning uit het vuur te slepen voor de roodhemden. Dit resulteerde al snel in een 100% mogelijkheid voor Rick Demmer die één op één met de keeper kwam, maar op de paal mikte. Workum liet het er niet bij zitten en zette de schouders eronder om toch de gelijkmaker te forceren. Er werd nogmaals gewisseld. Dennis Hoekstra verliet het veld voor, de van een blessure herstelde, Jeffrey Groen. In de 71e minuut was het dan toch raak. Op aangeven van Rick Demmer kon Jurgen Buma met zijn linkerbeen succesvol afdrukken. Na de gelijkmaker voelde Workum dat er meer te halen viel en ging vol voor de gelijkmaker. Sjerp Jan Hofman werd gewisseld voor Pieter-Theo Weitenberg en Workum ging achterin één op één spelen. Het laatste kwartier was Workum de ploeg die er alles aan deed om de drie punten binnen te slepen, maar Berlikum hield het achterin goed dicht. Toen de 90 minuten voorbij waren, floot de scheids direct voor het einde. Dit tot ieders verbazing aan de kant van Workum. Gedurende de wedstrijd waren er zes(!) wissels doorgevoerd en geregeld werd de wedstrijd onderbroken door een blessure behandeling aan de kant van Berlikum. De spelers, begeleiding en supporters van Workum dropen af en moesten genoegen nemen met het schamele puntje.

Volgende week neemt Workum het op tegen QVC in Stavoren. We hopen u daar allemaal weer te verwelkomen om ons aan te moedigen!

Nick van Manen