Workum 1 – Scharnegoutum 1

Zwaarbevochten overwinning voor Workum 1

Afgelopen zaterdag 26 oktober stond voor Workum 1 de thuiswedstrijd tegen Scharnegoutum op het programma. Na een doelpunt van beide teams in de eerste helft bleef er lang een stand van 1-1 genoteerd. Uiteindelijk was Workum de gelukkige met een score in de laatste minuten van de wedstrijd, wat een 2-1 overwinning betekende.

In het eerste deel van de wedstrijd had Workum 1 het lastig. Workum bleek moeite te hebben met de formatie van Scharnegoutum 1, die goed uit de startblokken kwam. Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke hoekschoppen voor Scharnegoutum. Het was wachten op een treffer en die kwam er ook. In de 11e minuut was het Gijs Vaessen die Scharnegoutum uit een corner op een 0-1 voorsprong kopte. Daarna werd Scharnegoutum koppend nog een keer gevaarlijk, maar keeper Patrick Schoonbergen kon de bal uit de lucht plukken.

Workum kreeg langzamerhand meer grip op de wedstrijd en liet de gelijkmaker aantekenen. Door een fout in de verdediging onderschepte Remco Kuipers de bal. Hij gaf een mooie steekpass op Reindert Miedema, die vervolgens de 1-1 binnenschoot. Workum nam het initiatief over en dit leverde nog enkele mogelijkheden op, maar gescoord werd er niet. Er volgde nog een overtreding op Mark Bandstra, wat een bebloed hoofd betekende. Daardoor moest hij verder spelen met een ‘tulband’. De eerste helft liep op z’n eind en de ploegen gingen rusten met een 1-1 stand.

De tweede helft begonnen beide ploegen iets slordiger. Er werd op enkele mogelijkheden na weinig gecreëerd. Lang leek de wedstrijd dan ook op een gelijkspel uit te lopen. In de slotfase van de wedstrijd was Scharnegoutum nog een keer dicht bij een goal. Maar de bal werd van de lijn gehaald en zo ontkwam de thuisploeg aan een achterstand. In de negentigste minuut was het Workum dat toch nog één keer de kans had om te scoren. Reindert Miedema kreeg de bal met een steekpass bij de diepgaande Rick Demmer en die schoof vervolgens de bal beheerst langs de keeper van Scharnegoutum: 2-1. Daarmee trok Workum 1 de overwinning naar zich toe en kon het drie punten bijschrijven!

Workum staat er goed voor op de ranglijst en met 13 punten uit 6 wedstrijden is het gedeeld eerste. Zaterdag 2 november wordt de uitwedstrijd tegen SDS gespeeld. Aan Workum 1 is het dan om de goede start van de competitie een vervolg te geven.