Scharnegoutum 1 – Workum 1

Workum 1 gaat met goed gevoel de winterstop in

Afgelopen zaterdag 15 december stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor Workum 1. De mannen, onder leiding van het technisch duo Jan Venema en Simon Wiersma, gingen op bezoek bij directe concurrent Scharnegoutum. Vooraf was bekend dat het een zware wedstrijd zou gaan worden op het drassige en loodzware grasveld van Scharnegoutum. Hoewel de uitslag iets anders doet vermoeden, was het een zwaarbevochten overwinning voor Workum. Met passie en strijd hebben de jongens onder koude weersomstandigheden de 3 punten weer terug naar Workum meegenomen. Het werd een 1-4 overwinning, waardoor Workum met een goed gevoel de winterstop in kan gaan.

De wedstrijd begon met een flitsende start van de kant van Workum. Met nog geen twee minuten op de klok wist Ytzen Pieter Bosje het net te vinden. Na een goede crossbal zette Robin de Boer met een strakke voorzet Ytzen Pieter voor het doel. De laatstgenoemde twijfelde geen seconde en schoot de bal hard in het dak van het doel. De twee debutanten in de basisopstelling van Workum, Robin en Ytzen, wisten zo direct al een stempel op de wedstrijd te drukken. Na de 0-1 was het vooral Scharnegoutum dat het spel maakte op het moeilijk bespeelbare grasveld. Toch leidde dit tot geen grote kansen. Mogelijkheden waren er wel voor Workum. De grootste kans was een aantal minuten voor rust voor Rick Demmer weggelegd. De keeper van Scharnegoutum wist deze echter goed te pareren.

In de tweede helft ging Workum door met waar het de eerste helft mee was geëindigd. Hard werken en met passie en strijdlust de duels uitvechten. Dit leidde als snel tot de 0-2 voor Workum. Opnieuw was het Ytzen Pieter die het net vond na een goede corner van wederom assistgever Robin. Scharnegoutum ging hierdoor meer risico’s nemen en dat resulteerde in een hele reeks hoekschoppen en een paar kleine kansjes. Maar pas in de 84e minuut wist Scharnegoutum de aansluitingstreffer te maken uit een afvallende hoekschop: 1-2. Lang spannend bleef het niet, een paar minuten later wist Remco Kuipers de voorsprong te vergroten naar 1-3 door een goed uitgespeelde counter van Workum. In de blessuretijd maakte Jordy Heeres de einduitslag definitief met een prachtige vrije trap: 1-4. Workum gaat door deze overwinning de winterstop in als de nummer drie van de competitie en kijkt terug op een geslaagde eerste seizoenshelft.

Wij van Workum 1 willen langs deze weg onze trouwe supporters hartelijk danken voor de fantastische support het afgelopen jaar! Ook wensen wij iedereen binnen de club en een ieder die de club een warm hart toedraagt alvast fijne feestdagen en een fantastisch en sportief 2019!! Wij kijken er naar uit jullie volgend jaar weer te mogen verwelkomen langs het veld.

Sander Buma