Workum 1 – SDS 1

Workum – SDS eindigt in een bloedeloos gelijkspel

Na de prima overwinning van een week eerder, stond op zaterdag 8 februari jl. de volgende uitdaging voor de deur. Workum 1 mocht thuis aantreden tegen het altijd lastige SDS. Onder regenachtige omstandigheden klonk om 15.00 uur het beginsignaal.

De eerste 30 minuten van de wedstrijd kenmerkten zich vooral als kansloos. Beide ploegen speelden compact en de bal werd snel lang gegeven. Er werd stevig gevoetbald en dit resulteerde in pittige duels. Uiteindelijk was het Workum dat de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. Na een voorzet kon Reindert Miedema bij de tweede paal de bal op de wreef nemen. Helaas was dat vanuit een lastige hoek en zag hij zijn inzet over het vangnet achter het doel vliegen. Even later draaide Jordy Heeres goed weg en vanaf de zestienmeter schoot hij de bal net langs de kruising. Workum was druk op zoek naar de 1-0, maar een goed verdedigend SDS kon dit tegenhouden.

Op slag van rust was het SDS dat de grootste kans van de 1e helft kreeg. Uit een counter kwam de spits van SDS oog-in-oog met Patrick Schoonbergen. De aanvaller had het vizier nog niet helemaal op scherp en schoot de bal naast. Zo gingen beide ploegen met de welbekende brilstand de rust in.

Na de theepauze kwam er wat meer spektakel. In de 55e minuut was het dan raak. Een corner van SDS werd in eerste instantie weggewerkt, maar toch weer opgepakt door een speler van SDS. Deze schoot op de goal en zag zijn inzet gelukkigerwijs nog even van richting veranderd worden, waardoor de keeper van Workum kansloos was: 0-1. Daarna voerde Workum 1 de boventoon tijdens de wedstrijd. Via de flanken werd geprobeerd om het blok van SDS te doorbreken. Wederom was Reindert Miedema dichtbij een doelpunt. Hij kon een voorzet van Jurgen Buma bij de eerste paal binnenschieten, maar de bal vloog weer hoog over.

Even later leidde een scrimmage voor het doel van SDS tot hands en ging de bal op de stip. Jordy Heeres mocht aantreden en schoot zijn tiende doelpunt van dit seizoen binnen: 1-1. Nog geen minuut later maakte Workum zelfs bijna de 2-1. Opnieuw kon een goede voorzet van Jurgen Buma bij de tweede paal worden ingeschoten, deze keer door Rick Demmer. Helaas miste hij enige controle over zijn ‘chocoladebeen’ en verdween de bal in het zijnet. Veel noemenswaardigs gebeurde er daarna niet meer en zodoende eindigde de wedstrijd in een bloedeloos gelijkspel.

Gelukkig voor Workum heeft de hele top 5 van de ranglijst afgelopen zaterdag punten verspeeld. Hierdoor staat Workum 1 inmiddels acht punten los van Sneek Wit Zwart. De volgende wedstrijd is op 15 februari in Sint Johannesga tegen DWP, vierde op de ranglijst.