Workum 1 – SVM 1

Wedstrijdverslag Workum 1 – SVM 1

Na 3 verloren en 1 gelijkspel weet Workum eindelijk weer te winnen op eigen veld van laagvlieger SVM (4-2). Het Workum dat met kleine aanpassingen speelde, zo was Pieter van der Valk aanwezig om het middenveld te versterken, Tom Brandsma schoof hierdoor naar de achterhoede en Rick Demmer een plekje vooruit wegens afwezigheid van Rein Attema. Keeper Arend Hartman kampte met nekklachten, waardoor Berry Minnema onder de lat te vinden was.

Workum ging voortvarend van start, het was namelijk al na 10 minuten raak middels een goed opgezette aanval over rechts gaf Jurgen Buma de bal terug op Ruben Ybema die de paal trof, maar vervolgens op beheerste wijze door goed spelende Jordy Heeres tot doelpunt werd geproduceerd. Niet veel later kwam de tweede al op het bord. Weer een goed opgezette aanval vanuit de verdediging kon de linksback Pieter Theo Weitenberg de achterlijn halen en de bal bij Rick Demmer afleveren, deze draait om zijn lengteas en schiet de bal beheerst langs de keeper. Vervolgens laat SVM van zich horen. Onachtzaamheid in de achterhoede resulteerde plotseling in de 2-1. Echter herstelde Workum de marche van 2 snel weer op de scorebord. Na 19 minuten viel de afgeslagen corner aan Workum kant bij Jurgen, die vervolgens goed doorzette en de bal afleverde bij Pieter van der Valk. Deze bracht de bal met een mooi boogballetje bij Ruben Ybema, die de bal kon binnen koppen en de stand op 3-1 kon zetten. De eerste helft was vervolgens één waar SVM nog een aantal goede mogelijkheden kreeg, maar door goed keeperswerk van Berry Minnema beperkt bleef tot de 3-1 stand.

Maar na rust kwam dan toch de 3-2 op het bord. De achterhoede verslikte zich in de opbouw, waardoor ze aan de handrem moesten trekken met een penalty tot gevolg was. Die vervolgens rustig werd binnen geschoten. Vijf minuten later kreeg ook Workum een penalty. De onderuit gehaalde Ruben Ybema ging zelf achter de bal staan, maar verloor de strijd met de keeper waardoor de spannende stand van 3-2 bleef staan. De wedstrijd was tot aan de beslissing toe een open wedstrijd waarbij de gevaarlijkste kansen van Workum zijde kwamen. Waar de vervanger van Ruben, Jan Hofman nog de paal trof, was het in de 80’ste minuut dan toch de beslissing. Rick Demmer ontving een uitstekende bal over de verdediging die hij na een goede aanname beheerst langs de keeper kon schieten. Ivo de Roos en Arjen Binke Miedema kwamen er in het laatste deel van de wedstrijd nog in om de overwinning over de streep te trekken. Na het laatste fluitsignaal kon er gezegd worden dat de goede inzet en fanatische beloond is.

De Workum selectie bedankt de supporters voor de trouwe support en hopen uw volgende week weer te mogen belonen met een overwinning in en tegen Heeg!