Workum 1 – Waterpoortboys 1

Na de prima overwinning op NOK van vorige week was de zaak van Workum om deze goede lijn door te zetten tegen de nummer 4 Waterpoortboys. Ook deze week begon Arjen Hoekstra weer met dezelfde 11 als tegen NOK.

Workum begon de wedstrijd op het kunstgrasveld met de volgende basis elf. Berry Minnema startte op doel. De verdediging werd gevormd door Karst Jellesma, Niels Bandstra, Tom Brandsma en Jeffrey Groen. Het middenveld bestond uit Jordy Heeres en Mark Bandstra in een controlerende rol, de 10 positie werd ingevuld door Jan Hofman. De spitsen waren van links naar rechts Jurgen Buma, Ruben Ybema en Rick Demmer.

Workum zette in het begin gelijk druk op Waterpoortboys daardoor raakte ze snel in paniek waardoor Workum snel weer aan de bal bleef. De eerste paar kansen kwamen van Waterpoortboys na 8 minuten was het Patrick Bles die probeerde het met een stiffie over Berry Minnema heen maar belande over het doel. Niet veel later de volgende prima kans van Waterpoortboys de schot van Robert Minks die door Berry Minnema verwerkt word tot een hoekschop. Daarna een vrije trap van Waterpoortboys die zomaar onverwacht op de lat terecht kwam. Niet veel later raakt Jurgen Buma ook de lat. Na 28 minuten werd het 0-1 door Stefan Kroon met een geplaatst schot in de verre hoek. Daarna laatste kans in de eerste helft kwam van Jurgen Buma die de paal raakte en vervolgens in de rebound door Jordy Heeres over word geschoten.

2de helft moest het echt beter het tempo lag laag. En het begon goed de eerste kans in de 2de helft kwam van Workum door een steekbal op Jan Hofman die op de keeper stuitte waardoor de keeper niet in zijn doel stond rond Ruben Ybema het af 1-1.

Daarna werden de gasten gevaarlijk een afstandsschot van René Cnossen nog door Berry Minnema uit het doel werd gehaald. Maar niet veel later is het Casey Spoelstra die voor de 1-2 bezorgt en niet veel later ook voor de 1-3 bezorgt. Dan lijkt het beslist. Een overtreding van Jurgen Buma op Stefan Kroon die geblesseerd bleef liggen daarna Jurgen Buma wou optillen gaf Stefan kroon hem een schop na. De scheidsrechter gaf Stefan Kroon rood daardoor breekt de wedstrijd open de scheidsrechter speelde een grote rol in de wedstrijd die veel gele kaarten gaf aan beide teams. Toen ineens uit het niets een vrije trap van Rick Demmer die van dichtbij werd aangeraakt door Karst Jellesma 2-3. Niet eens 2 minuten na de 2-3 zorgde Jordy Heeres voor de 3-3 na een prima aanval en toen leek het dat Workum ook nog de 3 punten thuis bleven na een paar kansjes van Workum bleef het toch 3-3.

Op vrijdagavond 20 november speelt Workum een oefenwedstrijd tegen SC Joure (zondag 1ste klas) om 20.00 in Workum

Op 28 november speelt Workum tegen Makkum om half 3 in Makkum. Daar zullen de mannen van Workum voor de winst gaan.