Workum 1 – Wolvega 1

Workum pakt punt tegen koploper!

Na het gelijkspel in de derby tegen Oeverzwaluwen mocht Workum het deze week opnemen tegen Wolvega. Om 3 uur werd er in Workum onder tropische omstandigheden afgetrapt voor de topper tegen de koploper.

In het begin van de eerste helft was het Wolvega dat het meest de bal in bezit had. Workum hield de boel achterin goed dicht en gaf geen grote kansen weg. Naarmate de eerste helft vorderde, bood Workum wat meer tegenstand en kregen onze voetballers ook de betere kansen. De voorhoede van Workum wist zichzelf niet te belonen met een goal en liet zo een voorsprong liggen. De eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd was in de 28e minuut. Slecht uitverdedigen van Wolvega leidde via Rick Demmer tot een kans voor Ytzen Pieter Bosje, het schot werd helaas geblokt. In de 32e minuut maakte Wolvega wel optimaal gebruik van een kans. Sean de Ruiter, topscorer van Friesland met 25 goals dit seizoen, schoot de 0-1 binnen voor de uitploeg.

De tweede helft ging van start en de eerste grote kans was weer voor Workum. In de 52e minuut kreeg Remco Kuipers de bal vanuit een voorzet van Gerlof Weitenberg voor de voeten, maar hij wist de bal net niet goed genoeg onder controle te krijgen. Naarmate de tweede helft vorderde, was het de thuisploeg die de kansen kreeg. In de 58e minuut worstelde Rick Demmer zichzelf langs de verdediging en loste een schot op goal. De keeper redde knap, maar spits Erik Pluister stond op de goede plek en werkte de rebound het net in. In de 64e minuut was Remco Kuipers nog een keer erg gevaarlijk en schoot hij de 2-1 er bijna in. Een minuut later moest Rick Demmer geblesseerd het veld verlaten, Harmen Hiemstra was zijn vervanger. In het restant van de wedstrijd gingen beide ploegen nog vol voor de drie punten en creeerden beide teams ook nog gevaarlijke mogelijkheden. In de 74e minuut kreeg Reindert Miedema nog een grote kans, maar het lukte hem helaas niet de bal op goal te krijgen. Mark Bandstra verliet in de 80e minuut het veld en werd vervangen door Jorrit Miedema. Na drie minuten blessuretijd luidde het fluitsignaal en eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Workum speelde een prima wedstrijd tegen de koploper en pakte meer dan terecht een punt. Komende twee weken staan er geen wedstrijden op het programma. Op 11 mei hervat Workum de competitie met een uitwedstrijd tegen Minnertsga.

Attachment