Workum 2 – SDS 2

3 oktober 2017

Na de heerlijke 3 punten van vorige week, de versnaperingen bij Johny in de tuin en de geweldige reis naar het altijd mooie Minnertsga mogen de sterspelers van de plaatselijke voetbalclub het deze week eindelijk voor het thuispubliek opnemen. Vandaag tegen de mannen van ‘Sterk door samenspel’ út Easterein. Na vorige week waren ze natuurlijk weer gebrand om het puntenaantal te verdubbelen. Als de verslaggever plaats neemt op de perstribune blijkt dat de wedstrijd volledig uitverkocht is en er zelfs voor de geblesseerde sterspeler Klaas de G. geen plaats is op de tribune. Hij neemt dan ook plaats in de dug-out naast de wisselspelers.

De verslaggever was na vorige week wederom van plan om een geweldig lang en boeiend stuk te schrijven van deze beladen wedstrijd. Als echter blijkt dat Workum bij rust al 0-2 achterstaat en er verder over de 1e helft niets, maar dan ook niets, te melden valt wordt het lastig om zijn bloknoot vanmiddag vol te krijgen. Hij besluit in de rust maar plaats te nemen bij Ria en Hetty aan de bar. Daar gebeurd meer dan langs de lijn merkt hij op. Hier moet hij bekennen dat er de spelers van Workum mee uitgleden en op de grond lagen dan dat ze serieus meededen aan de voetbalwedstrijd waarvoor ze duur worden betaald. Hopelijk kan Johny hier in de rust iets aan veranderen.

Vol goede moed begint Workum aan de 2e helft om te kijken of ze nog iets aan de achterstand kunnen doen. Vol gas en met enkele frisse spelers gaan de jongens goed van start. In de 50ste minuut neemt Erik een hoekshop welke via een verdediger van SDS in het doel beland. 1-2 en nog 40 minuten te spelen, alles is nog mogelijk! Het vertrouwen bij Workum groeit als blijft dat ze steeds beter in de wedstrijd komen. De verslaggever ziet enkele minuten later dat “die jonge van Bosje” alleen op de doelman van SDS afkomt. Hij heeft na zijn lange sprint echter geen kracht meer om überhaupt een fatsoenlijk schot te lossen en faalt helaas. Commentaar na de wedstrijd van spits Bosje op deze actie; “sjoekeladepoot”. Op de vraag met welke van zijn 2 “sjoekeladepoten” dit schot precies gelost werd moet uw reporter het antwoord verschuldigd blijven.

Gedurende de resterende minuten krijgt Workum nog meer dan genoeg kansen om 1 en misschien wel 3 punten te pakken. Als de leidsman echter affluit komt het besef dat er veel meer in gezeten had maar dat het de eerste 45 minuten verscheten is zie. Waren alle kansen er in gegaan dat had Workum met 6-2 gewonnen echter blijft de 1-2 staan op het scorebord. Zelfs nadat er een envelop met inhoud aangeboden is aan de man in het zwart blijft de uitslag staan. Coach Bergsma wil na de match niet ingaan op het drama wat zojuist plaats vond op het sportpark, hij laat het bij de woorden “snel ferjitte”. Na de wedstrijd merkt de verslaggever op dat de heren van Workum goed zijn in rekenen; “as wy noch wat wolle” aldus Gerben. Mooi gesproken vindt de verslaggever.

Volgende week weer voor het thuispubliek, dan tegen Balk 2. Toegangskaarten voor deze pot zijn te koop aan de bar bij Ria.