Workum 3 – Blauw-Wit’34 16 (Futsal)

Hierbij de schriftelijke onderbouwing van de laatste wedstrijd. Uw verslaggever heeft de moeite genomen om de juiste woorden te vinden. Na lang zoeken en filisoferen over het hoe en waarom het toch zover kon komen heeft hij besloten om achter zijn pc te kruipen en zijn gedachten over de wedstrijd op papier te zetten.

De eerste minuten van de wedstrijd waren van Workummer zijde niet onaardig. De bal werd redelijk tot goed van speler naar speler gespeeld zonder dat dit overigens leide tot grote of kleine kansen voor het doel. Dat ene kansje was er dan toch plotseling toen Klaas bal via een vreemde kluts voor zijn rechtbeen kreeg. Hij schrok echter zodanig hiervan dat een klein rollertje het voor hem maximaal haalbare was. Tegenstander Blauw-Wit liet zien dat het over een goed collectief beschikte die de mouwen voor elkaar opstroopten. Na 10 minuten spelen komt WK3 dan toch op voorsprong. Het is Chris die de bal op aangeven van Frank het lege doel in kan schieten. Na de (1-0) is het initiatief even weg en heeft Blauw-Wit een aantal kansjes. Het is echter sluitpost Arjen die zijn doel goed schoon houd. Na 18 min spelen in het eerste bedrijf wordt de bal achterin onderschept door Klaas die met een mooie strakke pass Rients bereikt. Onze nr6 kaatst de bal op de inkomende Klaas welke vervolgens de geheel vrijstaande Frank bedient. Na een mooie voetbeweging van de bakker rond hij beheerst af, (2-0)! Blauw-wit moet nu komen en dat doen ze ook, het is echter WK3 dat tot tweemaal toe profiteert van dom balverlies van de Leeuwarders. Lammert kan de bal op eigen helft oppikken en schiet in de 22e en 24e minuut raak. Scheidsrechter Griek vond het wel welletjes en besloot heel erg wijs op zijn fluit te blazen. Ruststand (4-0)

In de rust vliegen er verscheidene clichés de zaal door: zoals kantelen bij balbezit en verlies, scherp beginnen, bal in de ploeg houden, voetballen vanuit de positie bla bla bla. Echter het spelbeeld was na rust anders dan hetgeen de toeschouwers in de eerste helft reeds was voorgeschoteld. We hielden ons niet aan de clichés. Het zal de aandachtige lezer van dit verslag dan ook niet verbazen dat Blauw-Wit al vrij snel in de tweede helft iets terug deed (4-1). Je zou verwachten dan WK3 met een reactie zou komen, maar integendeel. Het wordt even later zelf (4-2) na wederom onnodig balverlies. Als Lammert halverwege de tweede helft de bal oppikt en vervolgens snoeihard in het kruis jouwt zou je mogen verwachten dat het duel gespeeld is op (5-2). Blauw-wit laat echter zien over veerkracht te beschikken en komt nog terug tot (5-4). Na een angstige slotfase komt het eindsignaal van de overigens prima fluitende scheidsrechter Griek, als een bevrijding. De tweede overwinning op rij is een feit, en bovendien het publiek vermaakt!

Volgende week woensdag 16 september reizen we af naar Sneek waar SWZ Boso Sneek 3 de tegenstander is.