Workum 3 – Woudsend 1 (futsal)

Workum verslaat Woudsend

In plaats van woensdag te spelen moesten de zaalschoenen nu dinsdag aangetrokken worden. Enkele spelers konden niet meedoen. De Groot was geblesseerd, Chris Deinum vond dat school voor moest gaan en Bijlsma is aan het scouten in Suriname. Gelukkig was Sytse Jan Wouda bereid om mee te doen, zodat er toch 7 spelers waren.

Half negen werd er afgetrapt op sportcomplex de Rolpeal. Vanaf de aftrap had Workum het meeste balbezit, maar de spelers van Woudsend stonden goed gegroepeerd te verdedigen en gokten op de counter. Workum had moeite om hier doorheen te voetballen en probeerde het met voorzetten vanaf de zijkant. Hierbij werd Frank Deinum veelvuldig gezocht bij de tweede paal, maar de voorzet kwam of te scherp of werd achter hem gespeeld.

Uiteindelijk waren het de individuele kwaliteiten van Kemker die de doorslag gaven in de eerste helft. Na goed wegdraaien van zijn tegenstander schoot hij op doel. De bal kwam via de lat en paal terug het veld in. De attente De Jager gaf het laatste zetje, waardoor het in de 22e minuut 1-0 voor Workum werd. Een minuut later werd er weer gescoord. Kemker kreeg de bal halverwege de helft van de tegenstander en na een korte passeeractie schoot hij raak in de linkerkruising.

Zo ging Workum rusten met een comfortabele voorsprong van 2-0. Na de rust verslapte futsal 3. Woudsend kwam meer aan voetballen toe en binnen 10 minuten had Woudsend 2 maal gescoord. Dankzij goed keeperswerk van Nauta bleef het hierbij. Workum bleef het lastig houden met de aanvallers van Woudsend.

Na een goede loopactie van Harkema ontving hij de bal halverwege de helft van de tegenstander. Na een paar meter gemaakt te hebben, punterde hij met links de 3-2 binnen. Hierdoor kwam er weer rust in het team en begonnen ze weer te voetballen. Toen Kemker de 4-2 binnen schoot na goed combinatie spel, was het verzet gebroken bij Woudsend.

In de laatste 5 minuten werd er nog 3 keer gescoord door Workum 3. Wouda bekroonde zijn debuut met een geplaatste bal door de benen van de keeper. Waarna De Boer 2 keer een goed uitgevoerde counter beheerst afrondde. Hierdoor kwam er toch nog een mooie uitslag van 7-2 op de borden.

Attachment