Workum D1 – Harlingen D1

zaterdag 31 oktober

Workum begint direct goed aan de wedstrijd en zet veel druk op Harlingen hierdoor valt ook al snel de 1-0. Er wordt mooi over de grond voorgegeven door Luut en Sem kon hem zo intikken. Workum houd constant druk op Harlingen. En 5 minuten na de goal van Sem staat Joris op de 16 en doordat de bal wordt weggekopt kan Joris schieten en dat doet hij mooi in de de rechterhoek, 2-0. Snel nadat de aftrap wordt genomen door Harlingen, pakt Workum de bal af. Vervolgens wordt er iemand van Workum onderuit gehaald waaruit een vrije trap ontstaat. Deze wordt genomen door Jaldert, maar de keeper weert de bal af en laat deze los, waardoor Sander kan scoren, 3-0. Een minuut later heeft Workum weer de bal afgepakt en weer wordt de bal weg gekopt door Harlingen en ook dit keer staat Joris weer op de 16 en hij stift de bal mooi over de keeper, 4-0. Er zijn dan 10 minuten gespeeld. En weer heel snel wordt er gescoord, dit keer door Sil, 5-0. En zo gaat het door en als de eerste helft is afgelopen is het 9-1. De laatste doelpunten zijn gemaakt door: Luut, Sil, Sem en Jaldert.

Als de tweede helft is begonnen zijn Jaldert en Sybrand gewisseld voor Danko en Jelmer Pieter. Danko is naar de linksbuiten gegaan en Sem speelt als centrale middenvelder. En Jelmer Pieter staat rechtsmidden in plaats van Sybrand. Na 3 minuten spelen in de tweede helft wordt Danko aangespeeld en tikt Danko de bal mooi in de verre hoek, 10-1. Een paar minuten later krijgt Sil de bal en tikt de bal in eerste instantie tegen de paal, maar herstelt dit en tikt zo de bal in de goal, 11-1. Sil had een hattrick. 5 minuten na de aftrap van Harlingen heeft Joris de bal en geeft hem in de loop aan Danko. Danko krijgt de bal en schiet, maar raakt hem te zacht. Toch word het een goal door een fout van de keeper. En als ook de tweede helft is afgelopen is het al 18-1.

Doelpuntmakers: Luut, Jaldert, Sem(hattrick), Luut, Jaldert (hattrick) en nog een keer Jaldert.

We hebben goede zaken gedaan, door de hoge score zijn we qua doelpunten ingelopen op Joure waarmee we qua punten gelijk staan.

Jelmer Pieter

Attachment