Workum D1 – LSC D1

Workum D1 verliest nipt van derde divisie team LSC D1

Het ongeslagen Workum D1 gaat het dit jaar voor de wind. Er zijn nog geen punten gemorst en het voetbal ziet er met vlagen verzorgd uit. Afgelopen zaterdag kwam er helaas een kink in de kabel, er werd met 2-3 verloren van derde divisie team LSC.

Workum had zich de hele week al verheugd op de wedstrijd en had op de trainingen de puntjes alvast op de I gezet. Workum begon met de volgende 11 spelers: Sybe op goal, Luka, Rients, Sander en Joris in de achterhoede. Het middenveld was met Sybrand, Jaldert en Jelmer-Pieter opgevuld en de voorhoede spelers die het de LSC goalie lastig moesten maken waren Luut, Sil en Sem.

Workum liet meteen vanaf het begin weten dat ze zich niet zomaar gewonnen zouden geven. Binnen enkele minuten waren er al goede mogelijkheden voor Jaldert, Sil en Luut. Deze doelpogingen waren nog niet goed genoeg, maar enkele minuten later werd er naar een goede voorzet van Sem Visser de bal knap door Sil Nota ingekopt (1-0). Hierna was het LSC die via de goed spelende spits veel druk op de Workum verdediging zette, maar de verdedigers plus keeper konden nog veel ballen opruimen en daarnaast kon Workum uit de counter nog veelvuldig gevaar stichten. Maar net voor de rust was het toch raak, in een kluts moment kon de spits de bal goed in de hoek plaatsen (1-1).
Na de limonade was Workum gebrand om verder te gaan waar ze eerste helft mee waren begonnen. Maar toch was het LSC na een aantal omzettingen die op 1-2 en 1-3 kon komen. Workum probeerde hun rug te rechten en zette de drie wissels Sietse, Wessel en Julian in. De laatste twee spelers zijn door blessure van Rienco en vakantie van Rutger geleend van de D4. Workum nam het laatste kwartier weer het heft in eigen hand en kon middels de sterk spelende middenvelders de aansluitingstreffer maken. Het was Sybrand die versnelde langs een aantal LSC spelers en koelbloedig raakschoot (2-3). De laatste minuten waren nog enkele mogelijkheden voor beide teams, maar de vele supporters zagen de stand niet veranderen. Het bleef 2-3 in het voordeel van LSC. Tot slot kan Workum met opgegeven hoofd terugkijken op een mooi leerzame bekerwedstrijd.

Attachment