Workum JO9-1 – Bolsward JO9-1 (beker)

Spannend bekerduel in Bolsward

De nieuwe selectie van Workum F1, tegenwoordig JO9-1 geheten, stond een aardige vuurdoop te wachten afgelopen zaterdag 27 augustus. Onder tropische omstandigheden werd een eerste bekerwedstrijd afgewerkt tegen voetballertjes uit dezelfde leeftijdscategorie van SC Bolsward. Na afloop van het pittige en enerverende duel stond een fraaie 4-4 op het scorebord.

De wedstrijd in Bolsward werd gespeeld in het kader van de actie Spieren voor Spieren en begon daardoor iets later dan gepland. Eerst volgden er enkele toespraken van hoogwaardigheidsbekleders, daarna liepen onder luide muziek de jeugdteams het veld op. Omdat er ook nog tv-opnames gemaakt werden door Omroep Sudwest en een aantal fotografen aanwezig was, leek het voor de jongens bijna wel op een voetbalwedstrijd uit de Champions League!

Na een groepsfoto in de middencirkel, kon dan uiteindelijk de wedstrijd beginnen. Beide teams gingen meteen fel van start en waren zeer aan elkaar gewaagd. Toch kwam Workum door het goede samenspel van SC Bolsward steeds iets meer onder druk te staan. Bij een strak genomen corner verdween de bal na ruim vijf minuten spelen dan ook helaas via een Workums been achter de kansloze doelman Tieme Sijperda. Maar de jongens van Workum JO9-1 lieten zich niet kennen. Integendeel, er brak een periode aan waarin zij de wedstrijd bepaalden. Het was slechts wachten op de gelijkmaker. Maar ondanks een paar mooie kansen van o. a. Max Sijrier en Romano van Lierde wilde de bal er maar niet in bij de tegenstander! En geheel tegen de verhouding in werd het halverwege de eerste helft zelfs 2-0 voor SC Bolsward. Toen kreeg de teleurstelling wel heel even vat op onze Workumse jongens en verslapte de boel. Daardoor kon al snel ook de 3-0 genoteerd worden. Eerlijk gezegd wel na indrukwekkend combinatievoetbal van Bolsward JO9-1. Toch gaven onze voetballers de moed echt niet op. Eindelijk kregen ze loon naar werken. Het was Marco Bakker die alleen op de keeper van Bolsward af ging en met een hard schot de 3-1 liet aantekenen. En het had niet veel gescheeld of ook de aansluitingstreffer was nog voor rust gevallen. Workum JO9-1 had de wedstrijd namelijk weer helemaal in handen.

Na de rust gingen onze jongens op dezelfde manier verder. Geen wonder dat het na goed voorbereidend werk van Djustin de Jong en mooie doelpunten van opnieuw Marco en van Rutger Overwijk zowaar 3-3 stond! De onrust nam toe binnen het team van SC Bolsward en een vierde doelpunt voor Workum JO9-1 hing in de lucht. Maar door slordig balverlies tijdens een aanval, werd er tegen een gevaarlijke counter aangelopen: 4-3 voor de thuisclub. Het was wederom Rutger die zich even kwaad maakte, op snelheid een paar tegenstanders passeerde en keihard uithaalde: 4-4. Daarna brak toch nog wel een erg spannende fase aan. Maar de verdediging met laatste man Hidde Daniels, bikkelaar Chiel van ’t Reve en nieuwe aanwinst Auke Lootsma stond als een huis. Bovendien was keeper Tieme echt niet meer te passeren. Voorzichtige conclusie na deze eerste wedstrijd: met de inzet en vechtlust zit het hartstikke goed en het samenspel van dit nieuwe team zal de komende tijd vast nog wel wat verbeteren. We kunnen ons dus waarschijnlijk op een heel interessant voetbalseizoen van Workum JO9-1 verheugen!

Rutger (vooraan) en Marco (erachter) waren bij Workum JO9-1 verantwoordelijk voor de doelpunten