Workum F1 tweede van Noord Nederland in de beker

Afgelopen zaterdag speelden de F1 van onze voetbalvereniging om de KNVB Beker Regio Noord. Regio Noord zijn de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Flevoland. Op de bekerfinaledag georganiseerd op de sportvelden van SC Joure, kwamen in alle categorieën van de F-jes tot de A-junioren de finalisten om te strijden om de bekerwinst. Onder warme omstandigheden en aangemoedigd door de vele meegereisde supporters mochten de jongens in een minitoernooi aantreden tegen Haulerwijk F1, EHS F1 (Emmen) en Ens F1.

Om deze finales te bereiken zijn gedurende het normale seizoen bekerwedstrijden gespeeld. In deze voorrondes is er gewonnen van Scharnegoutum F1, ONS F1, SDS F1, Oeverzwaluwen F1, Aengwirden F1, Mulier F1 en VIOD Driezum F1.

In de eerste wedstrijd tegen sterke tegenstander Haulerwijk kwam Workum, een beetje onder de indruk van de hele entourage op het sportvelden, al gauw met 0-1 achter. Helaas werd het ook al snel 0-2. Daarna kwam Workum wat beter in het spel en kreeg het ook kansen. Het lukte niet om dit om te zetten in doelpunten. Haulerwijk scoorde nog een keer waardoor de eindstand 0-3 was.

De tweede tegenstander was EHS F1. Workum speelde al beter dan de eerste wedstrijd maar tegen de verhoudingen kwam EHS op 0-1. Workum was daarna duidelijk de betere ploeg en creëerde het vele kansen. Paal, lat en de keeper stond in de weg. Vijf minuten voor tijd werd het geheel terecht toch nog 1-1. Dit wat tevens de eindstand.

De laatste wedstrijd was tegen Ens F1. Inmiddels was al bekend dat Haulerwijk alle wedstrijden had gewonnen, waardoor Haulerwijk eerste was. Workum maakte nog wel kans op de tweede plaats. Beide ploegen waren al redelijk vermoeid door de warmte, maar gingen er nog één keer vol voor. Vanaf het begin zat Workum er boven op en dat resulteerde al snel in 2 doelpunten. Met de rust een comfortabele 2-0 voorsprong. Ens kwam er zo nu en dan gevaarlijk uit maar de keeper van Workum hield alles tegen. Workum kreeg nog een aantal goede kansen waarvan er twee werden verzilverd. Eindstand een terechte 4-0 overwinning.

Na de eerste teleurstelling over het missen van de hoofdprijs te hebben verwerkt waren de spelers tijdens de prijsuitreiking toch wel trots op het feit dat ze tweede van Noord-Nederland zijn geworden, een prima prestatie natuurlijk. Al met al een prachtige afsluiting van een erg leerzaam seizoen.

F1 Teamfoto Beker

Op de foto achterste rij v.l.n.r.: Jimte de Jong, trainer/coach Dennis Galema, Lasse Galema, Ruben van der Schaaf, Jurre Sijperda, Syb Terpstra en trainer/coach Luitzen Wesselius.
Voorste rij v.l.n.r.: Steven van Dijk, Tygo Flapper, Marlon Overwijk, Just van den Heuvel en Ben Wesselius.