Workum F3 – Delfstrahuizen F2

Zwaarbevochten zege op Delfstrahuizen F2

Het heeft de jongens van Workum F3 het nodige zweet gekost, maar ze hebben hun ongeslagen status weten te behouden! Zaterdag 26 maart werd tegenstander Delfstrahuizen F2 tijdens een spannende voetbalwedstrijd verslagen met 3-2. Daardoor blijft F3 de ranglijst aanvoeren.

De wedstrijd begon met enige vertraging, omdat de spelertjes uit Delfstrahuizen hun tas met voetbalkleding vergeten waren…. Toen de bal dan uiteindelijk rolde, gingen de ploegen elkaar eerst een tijdje aftasten. Onze F3 was zeker wel de bovenliggende partij, maar de counters van Delfstrahuizen F2 waren af en toe ook zeer gevaarlijk. De 1-0 voor Workum kwam evenwel als een verrassing. De voorzet die Jonatan Jellesma gaf, verdween via een been van een verdediger achter de keeper van Delfstrahuizen. Hetzelfde verhaal gold eigenlijk ook voor de 2-0. Hidde Daniels ging met de bal naar voren en haalde uit. Weer veranderde de bal door een aanraking van richting en lag hij in het doel van de tegenstander. Daarna verviel Workum F3 even in een oude fout. Bij een ruime voorsprong vergeten sommige jongens namelijk nog wel eens om mee te verdedigen. Voor rust verkleinde Delfstrahuizen F2 daarom met een mooie tegenaanval de achterstand tot 2-1.

Na de limonadepauze stond Workum weer op scherp. De tegenstander werd meteen onder druk gezet en dat resulteerde al snel in een doelpunt. Chiel van het Reve wist tussen een aantal tegenstanders in toch de bal te raken en scoorde de 3-1. Daarna speelde Delfstrahuizen alles of niets en kreeg het voetbalteam een aantal grote kansen. F3-keeper Hidde Dalman heeft gelukkig de meeste daarvan onderschept. Anders had de wedstrijd nog wel eens veel spannender kunnen worden. De aanvalsgolf van Delfstrahuizen F2 werd tenslotte beloond met een aansluitingstreffer: 3-2. Weer probeerden de voetballers van F3 de voorsprong te vergroten. Maar onze aanvallers Max Sijrier en Romano van Lierde kregen helaas weinig ruimte van de tegenstander en hadden pech bij het afronden. Aan de andere kant gaven Geert Bossink en Yarno Foekema ook niks meer weg. Dus bleef de voorsprong tot het eindsignaal gehandhaafd. Met de vandaag getoonde inzet wordt de volgende wedstrijd al met vertrouwen tegemoet gezien. Bovendien is Workum F3 dan weer op volle sterkte, want Rutger Overwijk was er vanwege Pasen deze keer niet bij.

Elkaar aftasten in de beginfase.

Jonatan en Chiel blokkeren een tegenstander.

Romano (9) kreeg weinig ruimte.

Max probeert een uittrap van de keeper van Delfstrahuizen te verhinderen.