Workum F3 ondanks nederlaag toch kampioen!

Dachten de jongens van onze F3 dat ze de laatste competitiewedstrijd nog minstens gelijk moesten spelen, de coach en de supporters wisten inmiddels beter. Bij de jongste pupillen telt het doelsaldo namelijk helemaal niet mee voor het kampioenschap. Dus dat tegenstander Scharnegoutum F3 door een 3-1 overwinning langszij kwam in de eindstand, zorgde er alleen maar voor dat twee teams na afloop juichend over het voetbalveld renden.

Helaas was de wedstrijd van zaterdag 21 mei jl. niet de beste van Workum F3 dit seizoen. Misschien dat de achteraf onnodige spanning toch verlammend werkte op het spel van onze voetballertjes? De eerlijkheid gebiedt in ieder geval te zeggen dat Scharnegoutum vanaf het begin de beter voetballende ploeg was. De spelers van de tegenstander wisten elkaar heel goed te vinden. En er ging veel dreiging uit van hun aanvallen. Dat het bij rust 1-0 voor Scharnegoutum stond, was ook zeker verdiend.

Tijdens de rust vertelde coach Patrick Overwijk zijn team dan toch maar dat ze sowieso kampioen zouden zijn, ongeacht de uitslag van de wedstrijd. Dat nam wel wat spanning bij de jongens weg, maar in eerste instantie leverde het helaas nog niets op. Al snel in de tweede helft kwam Scharnegoutum F3 na weer een mooie combinatie op 2-0. En daarna liet onze F3 even zien waartoe zij in staat kan zijn. Want als de spelers er namelijk allemaal voor gaan en zij goed oog hebben voor vrijstaande ploeggenoten, dan kunnen ze fantastisch voetballen. Het was uiteindelijk Max Sijrier die na een schitterende aanval over verschillende schijven de keeper van Scharnegoutum kansloos liet en de aansluitingstreffer maakte: 2-1. De vreugde was echter van korte duur. Door onnodig Workums balverlies op het middenveld kon de spits van de tegenpartij ongehinderd doorlopen en uithalen. Daarmee stond de eindstand op het scorebord, 3-1 voor Scharnegoutum F3. Na het laatste fluitsignaal werd er gelukkig aan beide kanten van het veld feest gevierd. De beste teams in de 4e klasse waren allebei kampioen geworden!

Workum F3 kan daarmee terugkijken op een boeiend en spannend seizoen. Af en toe was er een wedstrijd waarbij het even helemaal niet wilde lukken, maar de meeste wedstrijden werden door teamspirit en goed samenspel winnend afgesloten Met de titel als eindresultaat. En behalve spelers en coach verdienen ook trainsters Klaziena Nijboer en Hinke de Ringh een pluim voor hun bijdrage hieraan!

 

De corners van Scharnegoutum F3 waren zeer gevaarlijk.

De corners van Scharnegoutum F3 waren zeer gevaarlijk.

Het ging er soms stevig aan toe.

Het ging er soms stevig aan toe.

Workum F3 viert het kampioenschap!  Zittend v.l.n.r. Romano van Lierde, Geert Bossink, Rutger Overwijk, Hidde Dalman, Jonatan Jellesma en Hidde Daniels. Staand v.l.n.r. trainster Klaziena Nijboer, Max Sijrier, Yarno Foekema, Chiel van het Reve en coach Patrick Overwijk. Tweede trainster Hinke de Ringh ontbreekt vanwege vakantie.

Workum F3 viert het kampioenschap!
Zittend v.l.n.r. Romano van Lierde, Geert Bossink, Rutger Overwijk, Hidde Dalman, Jonatan Jellesma en Hidde Daniels. Staand v.l.n.r. trainster Klaziena Nijboer, Max Sijrier, Yarno Foekema, Chiel van het Reve en coach Patrick Overwijk. Tweede trainster Hinke de Ringh ontbreekt vanwege vakantie.

Attachment