Workum F3 – Scharnegoutum F3

Eerste nederlaag dit jaar voor F3

De spelers van Workum F3 waren het verliezen bijna ontwend geraakt, maar het onvermijdelijke is dan toch gebeurd. Sinds afgelopen zaterdag 9 april is het team niet meer ongeslagen. Thuis werd onze F3 door het bezoekende Scharnegoutum F3 op een krappe nederlaag getrakteerd: 2-3. Desondanks blijft Workum wel de lijstaanvoerder.

Werd er vorige week tegen Sleat F1 nog gevochten als leeuwen, deze keer miste Workum F3 de spirit om de tegenstander over de knie te leggen. Veel jongens hadden midweeks meegedaan aan een scholenvoetbaltoernooi. Misschien had het spelen in de kou en de stromende regen iets teveel energie gevergd. Feit was dat zaterdag jl. de voetballers van F3 het vanaf de aftrap al moeilijk hadden. Scharnegoutum F3 speelde met name in de verdediging zeer compact. En als de tegenstander de bal veroverde, dan kwam Scharnegoutum er ook steeds gevaarlijk uit. Workum F3 moest deze wedstrijd dus echt weer de mouwen opstropen. Zat het geluk de afgelopen weken mee voor onze jongens, dit keer viel het balletje letterlijk de verkeerde kant op. Een schot van een aanvaller van Scharnegoutum F3 belandde via het been van keeper Hidde Dalman helaas in het net. Een teleurstelling die overigens snel weggewerkt werd door onze F3. Want als de voorhoedespelers elkaar op tijd de bal toespelen, dan ontstaan er bij Workum mooie aanvalspatronen. Na een schitterende combinatie tussen Rutger, Max en Romano, scoorde laatstgenoemde de gelijkmaker: 1-1. Workum F3 had de wedstrijd weer onder controle.

Tijdens de rust leefde dan ook het gevoel dat de tegenstander te verslaan moest zijn, maar dat idee zou snel verdwijnen. Binnen tien minuten werd Workum F3 met de neus op de feiten gedrukt en stond het 1-3 achter. Bij twee tegenaanvallen van Scharnegoutum F3 verdedigden er te weinig spelers van Workum mee. Maar onze jongens gaven de moed niet op! Uit goed samenspel ontstond een prima kans voor spits Max en die plaatste de bal precies buiten bereik van de keeper in het doel: 2-3. Daarna perste Workum F3 er zelfs nog een slotoffensiefje uit, maar tot hele grote kansen kwam het niet. Daarvoor misten de schoten net iets teveel richting. De correct fluitende scheidsrechter trok nog wat tijd bij vanwege oponthoud door blessurebehandelingen. Toen deze enerverende wedstrijd dan toch echt afgelopen was, verlieten de tegenstanders uit Scharnegoutum onder luid gejuich het veld. Want de overwinning op de koploper die telde natuurlijk wel extra mee! Maar als de voetballers van Workum F3 de komende wedstrijd weer helemaal scherp zijn, dan is deze nederlaag vast en zeker snel vergeten.

Scharnegoutum F3 stond goed te verdedigen.

Het slotoffensief leverde helaas niets op.

Aanwijzingen van coach Patrick.