Workum F3 – Sleat F1

Spanning stijgt bij Workum F3

Alweer heeft F3 een zwaarbevochten zege behaald. Deze keer was Sleat F1 de tegenstander die het onze jongens knap lastig maakte. Maar in de slotminuten werd een terechte overwinning veilig gesteld: 3-2. Omdat concurrent Scharnegoutum verloor, heeft Workum F3 tegen die ploeg aan een gelijkspel voldoende om de titel te behalen. Dat kan dus nog een hele spannende laatste wedstrijd worden…..

Afgelopen zaterdag 14 mei was de spanning in ieder geval ook al erg hoog. Daar leek het in eerste instantie niet op uit te draaien. Al binnen enkele minuten lag de bal namelijk achter de keeper van Sleat F1. In een kluts voor het doel van de tegenstander uit Sloten schoten hun verdedigers de bal tegen elkaar aan en rolde hij over de lijn: 1-0. Uiteraard wilden de voetballers van Sleat F1 deze fout zo snel mogelijk rechtzetten. De druk op Workum F3 nam toe. Ook had ons team wat last van de stevige tegenwind en kreeg daardoor de bal soms niet goed weg. Daarnaast was het net als in de uitwedstrijd in Sloten ook fysiek een stevige voetbalwedstrijd. We gaan er maar van uit dat op deze leeftijd nog geen sprake is van boze opzet, maar de scheidsrechter moest wel zeer regelmatig fluiten voor een vrije trap. Zo’n beslissing tegen Workum F3 was een prooi voor de beste speler bij Sleat F1. Hij schoot de bal in één keer achter onze doelman Hidde Dalman: 1-1. Tot aan de rust bleef het spel toen op en neer gaan, maar er werd niet meer gescoord.

Na de limonadepauze nam Workum F3 het heft weer in handen. Er volgden verschillende mooi opgezette aanvallen, maar de keeper van Sleat stond goed op zijn post. Toch was het uiteindelijk wel een keer raak. Rutger Overwijk brak op rechts door. De verdediging van Sleat F1 rekende vervolgens op een voorzet richting Workum-spits Max Sijrier. Maar Rutger schoot de bal rechtstreeks in de linker benedenhoek: 2-1. Daarna leek het erop dat onze F3 zou doordrukken. Er kwamen diverse kansen, maar de scherpte ontbrak. En dan gaat het in het voetbal vaak aan de andere kant mis. In een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Workum F3 wist een Sloter-speler nog net zijn voet tegen de bal te krijgen, voordat onze keeper die pakken kon: 2-2. De voetballers van F3 beseften dat ze de uitblinker bij Sleat F1 nu echt geen ruimte meer mochten geven en zelf nog een keer moesten toeslaan. Dat klinkt makkelijker, dan gedaan. Maar het lukte! Om te beginnen werd er uitstekend meeverdedigd door iedereen. En de tegenaanvallen van Workum F3 werden steeds gevaarlijker. Enkele minuten voor tijd stoomde Romano van Lierde op richting strafschopgebied van de tegenstander en omdat hij een gaatje zag, haalde hij keihard uit: 3-2. Toen de scheidsrechter vlak daarna affloot, liepen onze jongens van F3 juichend van het veld. Want ze hebben nu het bereiken van een eventueel kampioenschap geheel in eigen hand.

Rutger, Romano, Yarno en Hidde houden de beste speler van Sleat F1 in de gaten.

Rutger, Romano, Yarno en Hidde houden de beste speler van Sleat F1 in de gaten.

Romano neemt de corner, maar Chiel wordt helaas goed verdedigd.

Romano neemt de corner, maar Chiel wordt helaas goed verdedigd.

Jonatan, Max en Rutger loeren op een kans.

Jonatan, Max en Rutger loeren op een kans.

Attachment