Workum JO 12-1 – Scharnegoutum JO 12-1

Prijsschieten voor Workum JO12-1

Veel van de Workumer jeugdteams waren op schot zaterdag 2 november. Workum JO12-1 deed daar ook vrolijk aan mee. Thuis werd tegen Scharnegoutum met maar liefst 14-0 gewonnen. Het was heerlijk combineren voor de JO12-1, maar de weerstand was eerlijk gezegd iets te klein. Goed voor het zelfvertrouwen was het in ieder geval wel, na het eerste verlies tijdens de competitie en een uitschakeling in de beker de afgelopen weken.

Workum JO12-1 begon gelukkig fel aan de wedstrijd. Binnen tien minuten stond het dan ook 2-0 voor onze jongens. Eerst stoomde verdediger Hidde Daniels aan de rechterkant op naar voren en zijn voorzet werd door Romano van Lierde mooi binnengeschoten. Even later ving centrale middenvelder Marco Bakker na een uittrap de bal op. Hij liep recht op het doel van Scharnegoutum JO12-1 af en haalde uit. Daarna werden de voetballers van Workum wat slordiger in de passing en bleven grote kansen uit. Maar na een kwartier kwam de doelpuntenmachine weer op gang. Max Sijrier kreeg van achteruit de bal in de spits aangespeeld en tikte met links de bal in de goal van Scharnegoutum. Even later deed hij hetzelfde bij een corner. Inmiddels stond er dus al 4-0 op het scorebord. Daarna scoorde Marco Bakker weer, omdat de keeper van Scharnegoutum een moeilijke bal losliet. Vlak voor rust kwam de mooiste aanval. Deze werd door Ramon Dijkstra en Sjoerd van der Plaats vanuit de verdediging opgezet en door combinatievoetbal via bijna alle spelers van JO12-1 kwam de bal terecht bij Romano van Lierde die hard uithaalde: tussenstand 6-0!

Na de pauze ging het in hetzelfde tempo verder met scoren. Een één-tweetje tussen Marco Bakker en Max Sijrier werd door de laatste afgerond en betekende het zevende doelpunt. Daarna een mooie pass vanaf de rechterkant van Romano van Lierde op Marco Bakker, die tikte door naar aanvaller Bo Peters en hij schoot de 8-0 in het doelnet. Even later het omgekeerde, nu was het Bo die vanaf links voor zette en Marco in de gelegenheid stelde om de negende tegen de touwen te schieten. Toen was het de beurt aan vleugelspeler Rutger Overwijk. Hij had al eerder een paar keer net naast en éénmaal op de paal geschoten, maar het was eindelijk raak: 10-0. Marco Bakker legde vlak daarna de bal even keurig terug op hem, zodat Rutger nog een keer kon scoren. Vervolgens stelde Marco ook de hardwerkende Djustin de Jong in de gelegenheid om een doelpunt te maken. Na de 12-0 kreeg Romano van Lierde het weer op zijn heupen. Binnen twee minuten bepaalde hij de eindstand tenslotte op 14-0. Chiel van het Reve, de keeper van JO12-1, had deze wedstrijd begrijpelijkerwijs nauwelijks iets te doen. Daarom kon hij al zijn energie kwijt in de afsluitende penaltyserie en stopte hij alle pogingen van Scharnegoutum! Een mooi einde na een uurtje prijsschieten door Workum JO12-1.

Ondertussen hebben onze jongens op 9 november jl. alweer de volgende wedstrijd gewonnen. Tegen SDS JO12-1 werd het thuis na een ruststand van 3-1 uiteindelijk 10-2. De wedstrijd kende eenzelfde spelverloop als tegen Scharnegoutum. Eén van de hoogtepunten was deze keer een vrije trap die Romano van Lierde keihard rechtstreeks in het doel schoot. De komende weken zal de tegenstand wel gaan toenemen. En als Workum dan blijft winnen, staat op 30 november de topper tegen koploper Tzum JO12-1 op het programma!