Workum JO9-1 – CVVO JO9-2

Verdiend gelijkspel voor Workum JO9-1

Het heeft de nodige inspanning gekost, maar Workum JO9-1 pakte afgelopen zaterdag 8 april dan eindelijk het eerste punt na de winterstop. Het was niet allemaal even oogstrelend en onze jongens kunnen voetballend nog beter, toch werd het door hard werken wel 3-3 tegen CVVO JO9-2.

Workum begon gelukkig weer eens ouderwets fel aan een wedstrijd en dat resulteerde al vrij snel in een mooi doelpunt. Na een vloeiende combinatie van onze voorhoede, was het uiteindelijk Max Sijrier die het laatste zetje gaf: 1-0. Daarna volgden meerdere kansen om de voorsprong uit te breiden. Zo waren de corners van Marco Bakker zeer gevaarlijk, ook omdat Romano van Lierde ze bijna binnenkopte. Balverlies op het middenveld en een moment van onoplettendheid bij de zijlijn luidde echter de gelijkmaker van CVVO in. De verdediging van Workum JO9-1 zag een overtal aan spelers op zich af komen en dat werd slim door de tegenstanders uit Lemmer uitgespeeld: 1-1. Jammer, want de rust had net zo goed gehaald kunnen worden met een (ruime) voorsprong.

Vlak na de limonadepauze was ons team nogmaals even niet bij de les. Er werd achterin verzuimd de bal flink weg te werken en dat kwam Workum duur te staan: 1-2. Onze jongens hadden het zwaar en stonden stevig onder druk. Maar keeper Tieme Sijperda voorkwam met een paar knappe reddingen een grotere achterstand. De balans in het team was halverwege de tweede helft ook een beetje weg. Het middenveld was overbevolkt en zowel het aanvallen als verdedigen werd steeds maar met twee man gedaan. Toch wist Workum JO9-1 zich daar knap onderuit te voetballen. De vleugelspelers Rutger Overwijk en Djustin de Jong werden steeds gevaarlijker en speelden spits Marco goed aan. Hij kreeg zodoende een tweetal uitstekende kansen die hij wist te verzilveren. Workum kwam zowaar aan de leiding: 3-2. Defensief kregen Chiel van het Reve, Auke Lootsma en Hidde Daniels ook weer meer grip op hun tegenstanders.

Maar de voetballers van CVVO JO9-2 begonnen wel aan een slotoffensief. En ondanks het goed meeverdedigen door het hele team, kon Workum JO9-1 opnieuw een gelijkmaker niet voorkomen: 3-3. Laatste man Hidde ging in de slotminuut nog even op avontuur. In het vijandelijk strafschopgebied aangekomen had hij helaas de kracht niet meer om flink uit te halen. Niet veel later blies de scheidsrechter af. Tevredenheid heerste bij spelers, coach en toeschouwers. Dit was een leuke, spannende voetbalwedstrijd en er werd geknokt voor een goed eindresultaat. Complimenten dus voor Workum JO9-1!

Een gevaarlijke corner van Workum JO9-1.

Marco (2) was weer trefzeker.

CVVO JO9-2 in overtal.