Workum JO11-1 – Bolsward JO11-2

Workum JO11-1 blijft ongeslagen

Harde wind en striemende regen hielden ons stadje aan het IJsselmeer al een aantal dagen in de greep. Angstvallig werden de groepsapp van Workum JO11-1 en de site Voetbal.nl in de gaten gehouden. Zou de wedstrijd tegen Bolsward JO11-2 op zaterdag 16 maart wel door gaan? Toen er om 8 uur ’s ochtends nog geen tegenbericht was, wisten we het zeker: lekker voetballen!
Na de overtuigende 3-8 overwinning op SWZ Boso Sneek JO11-2 van een week eerder, keek ons team vol vertrouwen uit naar de wedstrijd tegen het lager geklasseerde Bolsward. Toch begonnen de jongens wat afwachtender dan gewoonlijk. Wellicht was het zware veld en de harde tegenwind van invloed daarop. De gelijkopgaande strijd tegen Bolsward JO11-2 kende een terechte tussenstand van 2-2.
Tijdens de rust wisten de spelers van Workum JO11-1 het zeker dat ze de tweede helft erop en erover zouden gaan. Het pakte echter net iets anders uit. De wind mee was nou niet bepaald in hun nadeel, maar wel kregen onze voetballers meer moeite om zich in de regen staande te houden op het gladder wordende veld. Het bleek een groot verschil met het kunstgras waarop ze twee keer per week trainen. Bovendien lukte het de tegenstanders uit Bolsward veel beter om onze jongens onder druk te zetten. Een verrassende 3-5 achterstand op driekwart van de wedstrijd was het gevolg.
Maar toen werden aan Workumer zijde de mouwen eindelijk eens flink opgestroopt. In een spectaculair laatste kwartiertje kon op het modderige veld toch nog een gelijkspel worden bereikt: 6-6! Dat zorgde voor heel wat opluchting en blijdschap bij het team van JO11-1. En misschien werd daarom wel na de strafschoppenserie deze voetbalochtend in stijl afgesloten met een gezamenlijke buikschuiver in het doelgebied. De wassende ouders zullen vast een flinke klus aan de shirts hebben….