Workum JO11-1 – FC Harlingen JO11-1

Zwaarbevochten gelijkspel voor JO11-1

Na wisselend succes tijdens de bekerwedstrijden, begon de reguliere competitie moeizaam voor Workum JO11-1. Zo kregen onze jongens eerst tegen Zeerobben een dozijn treffers om de oren. En daarna werd van Akkrum helaas onnodig met 3-1 verloren. Maar afgelopen zaterdag 6 oktober liet het team zien dat het steeds beter op elkaar ingespeeld raakt. Na een zeer spannende wedstrijd werden in Workum de punten gedeeld met FC Harlingen: 4-4!

Het nieuwe JO11-1 bestaat uit spelers die vorig jaar in de E2 en E3 speelden. En deze teams eindigden toen o.a. door goed samenspel allebei op de 2e plek in hun verschillende competities. Maar helaas bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst. Bovendien voetballen de jongens van Workum JO11-1 nu in de eerste klasse. De E1-teams van de afgelopen jaren lieten ook vaak aan het begin van het seizoen zien moeite te hebben met het hogere niveau. Kortom, het is allemaal even wennen.

Naar aanleiding van de eerste wedstrijden was het team van JO11-1 enigszins aangepast. Hidde Daniels werd van het middenveld terug naar achteren gehaald om iets meer zekerheid in te bouwen. Samen met Sjoerd van der Plaats en laatste man Ramon Dijkstra vormde hij de verdediging. Romano van Lierde speelde centraal in het midden. Bij balbezit konden linkshalf Marco Bakker en rechtshalf Rutger Overwijk de aanvallers Max Sijrier en Bo Peters ondersteunen. En Djustin de Jong was deze wedstrijd multi inzetbaar. Doordat er af en toe blessures waren, speelde hij eerst op het middenveld en later in de verdediging. Vaste keeper Chiel van het Reve stond natuurlijk weer in het doel.

De wedstrijd tegen FC Harlingen JO11-1 was vanaf het beginsignaal gelijkopgaand. Maar het waren wel steeds de bezoekers die op voorsprong kwamen. Doordat de jongens van het team uit Harlingen iets feller waren en sneller overspeelden, liep Workum de eerste helft achter de feiten aan. Gelukkig was Bo Peters zijn tegenstanders een paar keer te vlug af en stond onze JO11-1 zodoende maar met 2-3 achter bij de rust. Wel was duidelijk dat er in de tweede helft nog wat power bij moest om een goed resultaat te bereiken.

Ondanks dat Workum er na rust meteen bovenop zat, was er eerst nog een tegenvaller. Een mooi afstandschot belandde helaas onhoudbaar in de kruising: 2-4. Maar vanaf dat moment gingen de jongens van JO11-1 constant vroeg druk zetten en gaven ze de tegenstander geen ruimte meer om te schieten. Doordat er ook goed en op tijd werd overgespeeld, zorgden Romano van Lierde en Bo Peters ervoor dat de score weer gelijk was. En als Rutger Overwijk wat meer geluk had gehad met het afronden, dan zou er misschien nog wel meer in hebben gezeten. Maar de eindstand van 4-4 was al zwaarbevochten en gaf de verhoudingen goed weer. En het eerste punt was binnengehaald!